Takiego kebaba jeszcze nigdy nie jadłeś. Youtuber pojechał nad morze, aby sprawdzić, jak smakuje

Niektóre połączenia i pomysły kulinarne mocno zaskakują. Tym razem znany youtuber odkrył coś, czego nikt się nie spodziewał. Czekoladowy kebab, którego nigdy nie jadłeś. MrKryha specjalnie pojechał nad morze, by sprawdzić, czy jest dobry. Jakie były jego wnioski?

MrKryha próbuje wyjątkowego kebaba w ŁebieMrKryha próbuje wyjątkowego kebaba w Łebie
Źródło zdjęć: © YouTube
Paulina Hermann
SKOMENTUJ

Taki wynalazek znajdziemy w Łebie na ulicy Leśnej. Czekoladowy kebab sprzedawany jest w niepozornej budce z napisem Choco Italy Kebab. Na pierwszy rzut oka porcje wydają się malutkie. Wygląda jak 1/3 tradycyjnego kebaba. Za taki rarytas zapłacimy 20 zł. Możemy dobrać sobie najróżniejsze dodatki, jak ciasteczka Oreo, maliny, truskawki lub M&M's. Czy macie ochotę się skusić na takiego kebaba?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Chwyciłam francuski rogalik i zamieniłam w wyjątkową kanapkę. Danie na miarę kulinarnego Oscara

Czekoladowy kebab w Łebie robi wrażenie

Do Łeby postanowił pojechać MrKryha, który znany jest z testowania najróżniejszych fast foodów. Zamiast tortilli lub pity jest ciasto naleśnikowe, rolę surówki przejęły dodatki (youtuber zamówił wersję Oreo), a sosem jest... bita śmietana. Zastanawiacie się pewnie, co jest "mięsem" w tym kebabie. To czekolada ścięta z walca, który przypomina znaną z kebabowni "kulę mocy". Jak wylicza MrKryha:

Ciasto naleśnikowe miękkie, śmietana na plus - nie jest ze sprayu, jest sporo ciasteczek Oreo, razem z czekoladą tworzą mega słodkie połączenie.

Czekoladowy kebab
Czekoladowy kebab w Łebie © YouTube | MrKryha

Youtuber przyznał, że raczej traktowałby takiego "kebaba" jak przekąskę. Ogromną zaletą jest to, że możemy wybrać sobie dodatki, na przykład ulubiony sos. To dobra opcja dla osób, które są fanami wynalazków. Jak myślicie? Czy czekoladowy kebab stanie się hitem lata? Zdecydowalibyście się na zjedzenie takiej przekąski? Naszym zdaniem wygląda ciekawie i bajecznie.

Użytkownicy YouTube chętnie by jej spróbowali. W komentarzach chwalą przekąskę, że wygląda pysznie i zachęcająco. Niektóre osoby już go nawet przetestowały i polecają z całego serca. Poszerzanie horyzontów kulinarnych to całkiem fajna zabawa, którą warto się zainteresować.

Czekoladowy kebab nad morzem w Łebie

Wybrane dla Ciebie

Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Najgorszy błąd przy mizerii. Podchodzi wodą i jest niesmaczna
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
Kardynalny błąd przy smażeniu mięsa. Podejdzie wodą i straci smak
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
To ciasto smakuje każdemu. Szkoda, że nie można go robić cały rok
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
W PRL-u był rarytasem, a Francuzi wciąż kochają. My się brzydzimy, a jest bardzo zdrowy
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Czy można smażyć na porysowanej patelni? Wielu z nas popełnia poważny błąd
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Za roku już nie zjesz takich warzyw. Szykuje się ogromna zmiana prawa
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Gdzie wyrzucić folię aluminiową? Większość z nas popełnia błąd
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Na Boże Ciało co roku robię to mięso. Jest miękkie, delikatne i rozpływa się w ustach
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Przepis na te kotlety zdradziła mi babcia. Nie ma lepszego obiadu na niedzielę
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Pierwszy raz jadłam w Krakowie. Teraz robię co niedzielę, bo są tak pyszne
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Nasi dziadkowie zajadali się tą sałatką cały sezon. Do młodych ziemniaczków pasuje idealnie
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach
Taki rosół gotowały nasze babcie w PRL-u. Ten smak do dziś śni nam się po nocach