Tarta z ciasta francuskiego z cukinią

Tym razem mieliśmy ochotę na pyszną i szybką przekąskę. I tak właśnie powstała tarta z ciasta francuskiego z cukinią i zielonym pesto. Idealna kombinacja!

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią
Pyszności
SKOMENTUJ

Przy przygotowaniu ciekawych kształtów z cukinii pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia
  2. 2-3 łyżki zielone pesto
  3. 1 szt. ciasto francuskie
  4. 100 g pomidorki koktajlowe
  5. 50 g rukola
  6. 20 g ser parmezan

Sposób przygotowania:

1. W zoodlerze przygotuj cukinię.

Obraz

2. Następnie połącz warzywo z zielonym pesto.

Obraz

3. Na cieście francuskim ułóż wcześniej przygotowaną mieszankę i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Na gotowej tarcie rozsyp świeżą rukolę i pomidorki koktajlowe. Nie zapomnij dodać również parmezanu.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz

Wybrane dla Ciebie

Totalny hit z kurczaka. Odkąd mam ten przepis, nie chodzę do chińskich restauracji
Totalny hit z kurczaka. Odkąd mam ten przepis, nie chodzę do chińskich restauracji
Polacy o niej zapomnieli. Ma słodkawe mięso i nie męczysz się przy ościach
Polacy o niej zapomnieli. Ma słodkawe mięso i nie męczysz się przy ościach
Na podwieczorek robię Marzenie. Można rozpływać się w zachwytach
Na podwieczorek robię Marzenie. Można rozpływać się w zachwytach
Ścieram na tarce i wrzucam do masy ziemniaczanej. Placki wychodzą smaczniejsze i zdrowsze
Ścieram na tarce i wrzucam do masy ziemniaczanej. Placki wychodzą smaczniejsze i zdrowsze
Ten napój wzmacnia serce i odporność. Prawie nic nie kosztuje
Ten napój wzmacnia serce i odporność. Prawie nic nie kosztuje
Te drożdżowe kluski wyglądają niepozornie. Po przekrojeniu dzieje się magia
Te drożdżowe kluski wyglądają niepozornie. Po przekrojeniu dzieje się magia
Placki robię po niemiecku. Są puszyste i tak smaczne, że ziemniaczane się chowają
Placki robię po niemiecku. Są puszyste i tak smaczne, że ziemniaczane się chowają
Spróbowałam takich klusek u śląskiej gospodyni. Bardziej niż smak, zaskoczyła mnie nazwa
Spróbowałam takich klusek u śląskiej gospodyni. Bardziej niż smak, zaskoczyła mnie nazwa
Mięciutkie bułeczki z mięsnym farszem. Smakują tak, że trudno się oprzeć
Mięciutkie bułeczki z mięsnym farszem. Smakują tak, że trudno się oprzeć
Smażę pędy i krótko blenduję. Sos do makaronu wychodzi bajeczny
Smażę pędy i krótko blenduję. Sos do makaronu wychodzi bajeczny
Dodaję do mielonych zamiast cebuli. Mają lepszy smak i są sto razy bardziej soczyste
Dodaję do mielonych zamiast cebuli. Mają lepszy smak i są sto razy bardziej soczyste
Knedle z truskawkami na słodki obiad. Przy wyrabianiu ciasta pamiętam o 1 zasadzie
Knedle z truskawkami na słodki obiad. Przy wyrabianiu ciasta pamiętam o 1 zasadzie