PrzepisPrzekąskiTarta z ciasta francuskiego z cukinią

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią

Tarta z ciasta francuskiego z cukinią
Pyszności

04.01.2020 17:00, aktual.: 25.05.2020 14:37

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem mieliśmy ochotę na pyszną i szybką przekąskę. I tak właśnie powstała tarta z ciasta francuskiego z cukinią i zielonym pesto. Idealna kombinacja!

Przy przygotowaniu ciekawych kształtów z cukinii pomógł nam Zoodler marki Philips.

Składniki:

  1. 1 szt. cukinia
  2. 2-3 łyżki zielone pesto
  3. 1 szt. ciasto francuskie
  4. 100 g pomidorki koktajlowe
  5. 50 g rukola
  6. 20 g ser parmezan

Sposób przygotowania:

1. W zoodlerze przygotuj cukinię.

Obraz

2. Następnie połącz warzywo z zielonym pesto.

Obraz

3. Na cieście francuskim ułóż wcześniej przygotowaną mieszankę i wstaw do piekarnika na 15-20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).

Obraz

4. Na gotowej tarcie rozsyp świeżą rukolę i pomidorki koktajlowe. Nie zapomnij dodać również parmezanu.

Obraz

5. Smacznego!

Obraz