PrzepisFitWarzywne tosty

Warzywne tosty

Warzywne tosty
Pyszności

19.03.2019 12:00, aktual.: 22.03.2019 13:30

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tosty po naszemu to jest TO! Nie dość, że ładnie się prezentują, to jeszcze są w 100% fitowe ?

Składniki:

Tosty zielone

  1. 1 szt. brokuł mały
  2. 100 g mąka migdałowa
  3. 2-3 szt. jajka
  4. 1 łyżeczka kmin rzymski
  5. 1 łyżeczka cebula granulowana
  6. 1/2 łyżeczki sól
  7. 1/2 łyżeczki pieprz

Tosty pomarańczowe

  1. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/2 łyżeczki pieprz
  4. 5-6 szt. marchewka
  5. 100 g mąka migdałowa
  6. 2 szt. jajka

Tosty czerwone

  1. 1 szt. kalafior mały
  2. 1 szt. burak mały
  3. 100 g mąka migdałowa
  4. 2-3 szt. jajka
  5. 1 łyżeczka kmin mielony
  6. 1 łyżeczka czosnek suszony
  7. 1/2 łyżeczki sól
  8. 1/2 łyżeczki pieprz

Sposób przygotowania:

1. Przygotuj mieszankę na tosty pomarańczowe, łącząc: startą marchewkę, mąkę migdałową, natkę pietruszki, sól, pieprz oraz jajka.

Obraz

2. Czas na tosty zielone. Tym razem połącz: brokuł, mąkę migdałową, cebulę granulowaną, kmin rzymski, pieprz, sól oraz jajka.

Obraz

3. I na koniec tosty w wydaniu czerwonym. Aby powstały, połącz: kalafiora, buraka, mąkę migdałową, czosnek suszony, kminek mielony, sól, pieprz i jajka.

Obraz

4. Z powstałych mieszanek uformuj prostokąty o grubości 0,5 cm. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut, temp. 190 stopni Celsjusza.

Obraz

5. Upieczone ciasta podziel na mniejsze kawałki.

Obraz

6. I uzupełnij je ulubionymi składnikami! Smacznego :)

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także