Właścicielka lokalu obraziła Magdę Gessler. Tak ostrej wymiany zdań jeszcze nie było w Kuchennych rewolucjach

Tak ostrej wymiany zdań z Magdą Gessler jeszcze nie było. Pierwszy odcinek 26. sezonu "Kuchennych Rewolucji" obfitował w emocje, łzy i mnóstwo, mnóstwo wulgaryzmów. Właścicielka restauracji obraziła Magdę Gessler, a ta nie zwykła przecież pozostawiać takich słów bez odpowiedzi. 

Obrazekobraziła Magdę Gessler - Pyszności; foto: Facebook; konta: Voila Avignon Bistro oraz Kuchenne Rewolucje

Magda Gessler już nieraz stawała w obliczu naprawdę trudnych wyzwań. Czasem były to brudne kuchnie, spalone garnki czy karaluchy na blacie, a czasem... uparci właściciele. Restauratorce już wcześniej zdarzało się tracić cierpliwość, "nie podpisywać się" pod gotowym projektem, a nawet przerywać rewolucje w trakcie. Jednak takiej wymiany zdań jeszcze w programie nie słyszeliśmy.

Francuska restauracja i problème z dochodami

W pierwszym odcinku 26. sezonu "Kuchennych Rewolucji" Magda Gessler odwiedziła Kraków i znajdującą się w nim restaurację "Voila". Właścicielką lokalu jest osoba, która powinna wiedzieć sporo o francuskiej kuchni. Pani Dorota mieszkała bowiem przez 20 lat właśnie nad Sekwaną.

Obrazek
obraziła Magdę Gessler - Pyszności; foto: Canva

Jednak zaserwowane Magdzie Gessler dania nie zrobiły na niej dobrego wrażenia. Zupę cebulową nazwała skandalem, ceny uznała za zdecydowanie zbyt wysokie, a ogólne wrażenie kulinarne posumowała wyrażeniem "mamałyga".

Jak dobrze wiesz, już niejedna rewolucja Magdy Gessler zaczynała się w ten sposób. Można więc uznać, że do tego momentu odcinek przebiegał znanym nam już scenariuszem. To wrażenie miała jednak zmienić nadchodząca wymiana zdań.

Obraziła Magdę Gessler, jak nikt dotąd

Najsłynniejsza polska restauratorka przeszła do kolejnej fazy swoich rewolucji, a więc znalezienia, a następnie rozwiązania problemu, który trawił "Voila" od środka. Szybko doszła do wniosków, że za wszystkim może stać zła atmosfera we wnętrzu knajpy. Nie pozostało więc nic innego, jak porozmawiać o tym z panią Dorotą. Właścicielka krakowskiego lokalu okazała się trudną osobą do rozmowy, co Gessler skomentowała następująco:

Pani Doroto, tak nie może rozmawiać restaurator. Nie może! Restaurator to jest człowiek, który musi mieć taką energię, że ludzie do niego lgną. Pani ma taką energię, że trzeba sp********ć

Po tych słowach Magdę Gessler czekała prawdopodobnie najostrzejsza riposta, jaką do tej pory usłyszała w programie.

No to sp*******j

Słowa te już po sekundzie zostały wyjaśnione, a restauratorka powiedziała, że miała na myśli siebie. Część niesmaku jednak pozostała.

Najpierw trzęsienie ziemi, a później budowanie napięcia

Po tej wymianie zdań zainterweniować postanowił syn właścicielki "Voila". Tymczasem dalej niedowierzająca usłyszanym słowom Magda Gessler kazała pani Dorocie zamknąć się na pięć minut. Kiedy obie kobiety nieco ochłonęły, udało im się w końcu porozumieć.

Obrazek
obraziła Magdę Gessler - Pyszności; foto: Facebook; konto: Voila Avignon Bistro

Odcinek kończy się w pozytywny sposób. Urządzana przez Gessler kolacja degustacyjna wyszła idealnie, a kiedy restauratorka dokonała klasycznego odwiedzenia restauracji po kilku tygodniach od rewolucji, stwierdziła, że wszystko jest bardzo smaczne. 

Wygląda na to, że to, że restauratorka obraziła Magdę Gessler, nie wpłynęło na przebieg jej pracy. Można by rzec: prawdziwa profesjonalistka!

Zobacz też ten przepis z naszego kanału na YouTube.

Wybrane dla Ciebie

Wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje. Nie zgadniesz z czego jest zrobione
Wilgotne ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje. Nie zgadniesz z czego jest zrobione
Lasy będą pełne grzybów. Ekspert wyjaśnia, kiedy spodziewać się wysypu
Lasy będą pełne grzybów. Ekspert wyjaśnia, kiedy spodziewać się wysypu
Latem tak przygotowuje młode ziemniaki. Zachwycają wszystkich przy stole
Latem tak przygotowuje młode ziemniaki. Zachwycają wszystkich przy stole
Te wysokobiałkowe kopytka dopełniają mój obiad. Wystarczy 1 dodatek
Te wysokobiałkowe kopytka dopełniają mój obiad. Wystarczy 1 dodatek
Zachwycają się nimi maluchy. Już nie proszą o frytki na obiad
Zachwycają się nimi maluchy. Już nie proszą o frytki na obiad
Mięso w folii to ulubione danie mojego dziadka. Zajmuje chwilę i zachwyca smakiem
Mięso w folii to ulubione danie mojego dziadka. Zajmuje chwilę i zachwyca smakiem
Już nie grzybowa i nie pomidorowa. Ta zupa z kurek to hit
Już nie grzybowa i nie pomidorowa. Ta zupa z kurek to hit
Purée z ziemniaków może się przy tym schować. Idealnie pasuje do obiadu
Purée z ziemniaków może się przy tym schować. Idealnie pasuje do obiadu
Kokosowe, wilgotne i nieprzekombinowane. Po prostu idealne ciasto do kawy
Kokosowe, wilgotne i nieprzekombinowane. Po prostu idealne ciasto do kawy
Mięsna buła marzeń. I nie musisz wychodzić z domu
Mięsna buła marzeń. I nie musisz wychodzić z domu
Większość zajada się czereśniami, a ignoruje inne polskie owoce. Chronią organizm przed starzeniem i nowotworami
Większość zajada się czereśniami, a ignoruje inne polskie owoce. Chronią organizm przed starzeniem i nowotworami
To król polskich rzek. Pomoże obniżyć cukier i wzmocni serce
To król polskich rzek. Pomoże obniżyć cukier i wzmocni serce