Zagrała Brzydulę, dziś wygląda jak bogini. Wykluczyła z diety tylko jeden składnik

Julia Kamińska zasłynęła rolą Uli Cieplak w polskiej wersji "BrzydUli". Chociaż zagrała jeszcze w innych produkcjach, kojarzymy ją przede wszystkim z tego serialu. Aktorka jest teraz na językach fanów, gdyż przeszła spektakularną metamorfozę. Co takiego robi, że jej wygląd jest tak olśniewający?

Julia KamińskaJulia Kamińska
Źródło zdjęć: © Instagram.com, YouTube
Paulina Hermann

Chociaż wcześniej grała w innych filmach i serialach (na przykład wcieliła się w rolę Tosi w "Ja wam pokażę"), to dopiero "BrzydUla" przyniosła jej największą sławę. Jej bohaterka nie grzeszyła wyglądem, ale pod koniec sezonu przeszła ogromną metamorfozę. Ula zmieniła się nie do poznania. Okazuje się, że ta przemiana miała również miejsce w rzeczywistości. Do dzisiaj pozostaje ogromną inspiracją, a Julia Kamińska postanowiła podzielić się szczegółami.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tak przygotowanego kalafiora nigdy wcześniej nie jadłam. Z tymi dodatkami to prawdziwe niebo w gębie

Julia Kamińska schudła. Jak to zrobiła?

WIele lat już minęło od końca pierwszego sezonu serialu "BrzydUla". Julia Kamińska cały czas zachwyca swoją figurą. Wiele osób zastanawia się nad tym, co robi, by utrzymać nienaganną sylwetkę. Kluczem jest oczywiście determinacja, ale ważna kwestia to świadome podejście do żywienia. Aktorka nie ukrywa też, że codziennie towarzyszy jej aktywność fizyczna. Regularnie chodzi na treningi, które prowadzi trener personalny. Sama przyznaje, że nie wyobraża sobie, by odpuścić.

Kolejną kwestią jest dieta. W wywiadzie dla wizaz.pl powiedziała, że całkowicie zrezygnowała z mięsa i produktów pochodzenia zwierzęcego (mleka, jajek, jogurtów itd). Oznacza to, że Julia Kamińska przeszła na weganizm. Dzięki tej decyzji ma lepsze samopoczucie i czuje się też zdrowsza. Poprawiła się też jej sylwetka.

Julia Kamińska
Julia Kamińska © Instagram.com

Weganizm nie jest tylko dietą

Rezygnacja z produktów zwierzęcych to tylko jedna strona lustra. Dla wegan najważniejsza jest jednak filozofia, jaka stoi za takim wyborem. Osoby decydujące się na taki sposób żywienia nie kupują nieekologicznych produktów oraz kosmetyków testowanych na zwierzętach. Julia Kamińska sama jest zaangażowana w kampanie dotyczące ochrony zwierząt.

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości