WAŻNE
TERAZ

Właściciel psów, które zagryzły 46-latka, zatrzymany

Zapiekane bułki z boczkiem i camembertem

Zapiekane bułki z boczkiem i camembertem to nasza kolejna propozycja na pyszne śniadanie. Twoi bliscy zakochają się w nich od pierwszego kęsa!

Obrazek
Pyszności

Nasze bułki zapiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 4 szt. bułki
  2. 1 szt. ser camembert
  3. 6 plastrów boczek

Marynata

  1. 3 szt. jajka
  2. 1/3 szkl. natka pietruszki posiekana
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1 szczypta czosnek
  6. 1 szczypta słodka papryka
  7. 2 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Podziel ser i plastry boczku na mniejsze kawałki.

Obrazek

2. Następnie natnij bułki i zrób w nich kieszonki.

Obrazek

3. Teraz umieść w nich kawałki boczku i sera.

Obrazek

4. Po czym przygotuj jajeczną mieszankę. W tym celu połącz: jajka, oliwę z oliwek, posiekaną pietruszkę, sól, pieprz, czosnek w proszku oraz słodką paprykę. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

5. Obtocz każdą bułkę w jajecznej mieszance i zapiekaj w Ovi przez 10 minut (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą