Zapiekanka jajeczna z warzywami sprawdzi się zarówno w roli obiadu, jak i kolacji. Co więcej, możesz podać ją swoim bliskim w ciekawej formie. Takiej kombinacji z pewnością nie odmówią! ?
1. Przy pomocy zodlera przygotuj cukinię, marchewki i ziemniaki.
2. Następnie dodaj do warzyw boczek, oregano, zioła prowansalskie, suszony tymianek, sól, pieprz i oliwę z oliwek.
3. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i przełóż do formy do pieczenia. Wstaw naczynie na 10 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).
4. W międzyczasie przygotuj jajeczną mieszankę. W tym celu połącz jajka i śmietankę.
5. Powstałą mieszankę umieść w formie do pieczenia i ponownie skorzystaj z piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza, czas: 25 minut, formę przykryj folią aluminiową).