Wraz z piątkiem przychodzimy z przepisem na omlet w wersji fit :) Co więcej, to wyjątkowe danie przygotujecie w ekspresowym tempie :) Czego chcieć więcej?
Pyszności
06.04.2018 | aktual.: 06.04.2018 22:01
1 PORCJA: 166 g
Kalorie: 496 kcal
Białka: 18 g
Węglowodany: 67 g
Błonnik: 6 g
Tłuszcze: 19 g
Składniki:
1 szt. jajko
6 łyżek płatki pełnoziarniste
1 łyżka masło
2 łyżki miód
1 garść żurawina
1 garść orzechy laskowe
1 łyżka dżem malinowy
Sposób przygotowania:
1. W misce połącz ze sobą jajko i płatki owsiane. Dokładnie wymieszaj.
2. Na rozgrzaną patelnię wrzuć kawałek masła. Kiedy się rozpuści, przełóż wcześniej przygotowaną mieszankę i podsmaż omlet z dwóch stron.
3. Przełóż omlet na talerz. Dodaj dodatki: miód, żurawinę, orzechy laskowe oraz dżem malinowy.