Chciał zrobić kanapki z kiełbasą. Gdy zaczął ją kroić, jego oczom ukazał się ten przedmiot

Pewien rosyjski influencer bardzo się zdziwił, kiedy zaczął kroić kiełbasę na kanapki. Natychmiast włączył nagrywanie i postanowił podzielić się z widzami swoim odkryciem. Kiełbasa być może nigdy nie była symbolem mięsa w najczystszej postaci, ale musimy przyznać, że to już lekka przesada. Nie wiemy, co wydarzyło się w fabryce, ale jakiś pracownik musiał mieć naprawdę zły dzień. 

ObrazekKiełbasa z nietypowym dodatkiem - Pyszności; foto: YouTube

W teorii kiełbasa składa się z mielonego mięsa, przypraw i aromatów. Specjaliści żywieniowi apelują, by przed jej zakupem zawsze dokładnie prześledzić etykiety. Im większa zawartość mięsa w kiełbasie, tym lepiej, bo pozostałą objętość zwykle tworzą chemiczne wypełniacze i konserwanty. Należy również wystrzegać się kiełbas stworzonych z MOM-u, czyli mięsa oddzielonego mechanicznie oraz tych, które zawierają potencjalnie rakotwórczy azotyn sodu.

Obrazek
Kiełbasa zawiera różne rzeczy, ale to już przesada - Pyszności; foto: Canva

To jednak, co przydarzyło się pewnemu rosyjskiemu influencerowi, który zabrał się za krojenie kiełbasy na kanapki, zakrawa na totalny absurd. Jedno jest pewne: to, co mężczyzna znalazł w wyrobie, na pewno nie było uwzględnione w składzie na etykiecie. Niezależnie od tego, jak wielka szczerość i uczciwość charakteryzuje producenta tej kiełbasy.

Kiełbasa z dodatkiem

Przedmiotem, który rosyjski internauta odnalazł w kupionej kiełbasie, była... maseczka medyczna. W momencie, w którym nóż influencera zahaczył o materiał, mężczyzna włączył kamerę i dokonał dalszego "unboxingu". Chwilę potem wyciągnął z kiełbasy obrzydliwe znalezisko. Co więcej, kiedy rozłożył je na stole, okazało się, że maseczka jest zakrwawiona. 

Według portalu unian.net, Rosjanie borykają się z coraz dziwniejszymi sytuacjami związanymi z kupowanymi przez nich kiełbasami. Prześledzone przez serwis komentarze pod zamieszczonym przez influencera filmikiem świadczą o tym, że szkło, guziki, kawałki szczurów, a nawet prezerwatywy w kiełbasie przestały ich już dziwić.

W tej sytuacji śmiało można powiedzieć, że polska kiełbasa, zawierająca niekiedy azotyn sodu, kwas karminowy (o tym, z czego robiony jest ten czerwony barwnik, możesz przeczytać tutaj), błonnik sojowy czy glutaminian sodu, to przy tym błahostka. Trzeba jednak pamiętać, że opisana sytuacja wydarzyła się w Rosji, kraju, który wiele osób określa jako "stan umysłu".

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Częsty błąd przy gotowaniu makaronu. Włoch by tego nie zrobił
Częsty błąd przy gotowaniu makaronu. Włoch by tego nie zrobił
Co roku na Wigilii robią furorę. Świetnie zastępują klasyczną rybę po grecku
Co roku na Wigilii robią furorę. Świetnie zastępują klasyczną rybę po grecku
Do mięsa robię ziemniaki z kapustą po irlandzku. To uproszczona wersja parzybrody
Do mięsa robię ziemniaki z kapustą po irlandzku. To uproszczona wersja parzybrody
Dorzucam do kapusty. Surówka znika szybciej niż schabowy
Dorzucam do kapusty. Surówka znika szybciej niż schabowy
Jedzą zamiast burgerów. Za porcję zapłacisz grosze
Jedzą zamiast burgerów. Za porcję zapłacisz grosze
Świąteczny barszcz Wachowicz. "Przygotowania na początku grudnia są najważniejsze"
Świąteczny barszcz Wachowicz. "Przygotowania na początku grudnia są najważniejsze"
Zajmuje honorowe miejsce na kujawskiej wigilii. Ale wielu się dziwi, jak można jeść coś takiego
Zajmuje honorowe miejsce na kujawskiej wigilii. Ale wielu się dziwi, jak można jeść coś takiego
Ciocia piecze w drugi dzień Świąt. Zapasy wyciąga z zamrażarki
Ciocia piecze w drugi dzień Świąt. Zapasy wyciąga z zamrażarki
Tę rybę jemy wyjątkowo rzadko. Ma mało kalorii, a pełno białka i kwasów omega
Tę rybę jemy wyjątkowo rzadko. Ma mało kalorii, a pełno białka i kwasów omega
Polacy rzadko ją kupują. Idealna dla sercowców
Polacy rzadko ją kupują. Idealna dla sercowców
Najgorszy i najczęstszy błąd przy suszonych grzybach. To dlatego farsz wychodzi gorzki
Najgorszy i najczęstszy błąd przy suszonych grzybach. To dlatego farsz wychodzi gorzki
Wlej do mąki i wyrób ciasto. Po upieczeniu będziesz mieć pyszny chlebek
Wlej do mąki i wyrób ciasto. Po upieczeniu będziesz mieć pyszny chlebek
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀