Błyskawiczne ciastka z Kinderkami. Przygotowanie zajmuje kilka minut, a smakują jak marzenie

Proste i pyszne ciastka z Kinderkami na bazie ciasta francuskiego to sprawdzony przepis na szybki deser. Wystarczą zaledwie 3 składniki, żeby przygotować niesamowicie chrupiące ciasteczka z niespodzianką.

Ciastka z Kinderkami- PysznościCiastka z Kinderkami- Pyszności
Ewa

Szybkie i proste ciasteczka

Kiedy najdzie Cię ochota na coś słodkiego, to z odsieczą pospieszy ciasto francuskie. Na jego bazie można przygotować wiele smacznych i szybkich wypieków. Nasze dzisiejsze ciasteczka z chrupiącego ciasta francuskiego skrywają słodką niespodziankę w postaci czekoladek Kinder. Ich przygotowanie zajmie Ci zaledwie kilka minut. Zapisz koniecznie ten przepis, aby móc wrócić do niego, gdy za drzwiami czekają już niespodziewani goście.

Cały przepis krok po kroku znajdziesz na naszym kanale YouTube:

Ciastka z Kinderkami

Składniki:

     
  • ciasto francuskie
  • 8 sztuk czekoladek Kinder
  • 1 jajko

Do dekoracji:

  • cukier puder
  • rozpuszczona czekolada mleczna lub gorzka

Sposób przygotowania:

Na kuchennym blacie rozłóż arkusz ciasta francuskiego. Najlepiej wyjąć je 10-15 minut wcześniej z lodówki, żeby trochę się ociepliło. Dzięki temu będzie bardziej plastyczne i łatwiej będzie je zawijać. Na górze i na dole arkusza ułóż czekoladki (oczywiście bez papierka) i podziel ciasto na długie pasy.

Ciastka z Kinderkami- Pyszności
Ciastka z Kinderkami- Pyszności

Następnie zawiń czekoladki do środka tak, aby spotkały się w połowie drogi. Zerknij na filmik z przepisem, gdzie dokładnie pokazujemy, jak to zrobić.

Obrazek
Ciastka z Kinderkami- Pyszności

Tak przygotowane ciasteczka umieść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj ciasto roztrzepanym jajkiem, aby apetycznie się zarumieniło podczas pieczenia. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni Celsjusza na 15 minut. Po tym czasie wyjmij blaszkę i odstaw deser do przestudzenia.

Ciastka z Kinderkami- Pyszności
Ciastka z Kinderkami- Pyszności

Przestudzone ciastka udekoruj roztopioną czekoladą oraz cukrem pudrem. Prosty i błyskawiczny deser jest już gotowy do zjedzenia. Świetnie smakuje w towarzystwie kubka gorącej kawy lub herbaty. Czekoladowe wnętrze i chrupiące ciasto to połączenie po prostu idealne.

Smacznego!

Ciastka z Kinderkami- Pyszności
Ciastka z Kinderkami- Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Jak zrobić barszcz świąteczny, który ma rubinowy kolor? Zdradzamy sekret
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Świąteczne marnowanie żywności w Polsce – alarmujące dane
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Na tym europejskim jarmarku królują słodkości, ale po polską przekąskę i tak ustawiają się kolejki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Już nie tylko w śmietanie czy occie. Popularną rybkę dodaję do sałatki
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Tę zupę przyrządzali nasi dziadkowie w Wigilię. Dziś mało kto o niej pamięta
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Wigilijne pierogi, które smakują jak u babci. Sekretny składnik zmienia wszystko
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
Nie kurczak, a inny drób to najlepsza baza na pasztet. Nie zapominam o konkretnym zestawie przypraw
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
To ciasto króluje na świątecznym stole. Nie bez powodu ma taką nazwę
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Śledzie z cebulką pójdą w odstawkę. Podobny, ale jeszcze lepszy smak da inne warzywo
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Nawet przeciwnicy chętnie spróbują. Trik, który niweluje brzydki zapaszek karpia wigilijnego
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Magda Gessler robi najlepszy piernik. Jest miękki, delikatny i możesz go zrobić już przez świętami
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
Obowiązkowe ciasteczka na Boże Narodzenie. Robię z podwójnej porcji, bo znikają szybciej niż pierniki
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯