Domowe ciasto Snickers bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Snickers bez pieczenia. Mmm, ale pyszności!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 650 ml mleko
  2. 2 opakowania budyń waniliowy
  3. 1/2 szklanki cukier puder
  4. 100 g masło
  5. 250 g masa kajmakowa
  6. 80 g orzeszki ziemne
  7. 440 g herbatniki nasączone w mleku
  8. 100 g czekolada roztopiona
  9. 5 łyżek śmietana 30%
Sposób przygotowania:

1. Do rondelka wlej mleko i rozpuść w nim 2 opakowania budyniu waniliowego. Następnie dodaj cukier puder oraz masło. Mieszaj tak dugo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.

Obrazek

2. W misce wymieszaj ze sobą masę kajmakową i orzeszki ziemne.

Obrazek
3. Smacznego!
4. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj kolejno:

5. herbatniki i masa budyniowa

Obrazek

6. herbatniki i masa kajmakowa

Obrazek

7. herbatniki i masa budyniowa

Obrazek

8. herbatniki i masa kajmakowa

Obrazek

9. herbatniki i polewa czekoladowa

Obrazek
10. Włóż blaszkę do lodówki na całą noc.

11. Po całej nocy chłodzenia wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej