Domowe ciasto Snickers bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowego ciasta Snickers bez pieczenia. Mmm, ale pyszności!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 650 ml mleko
  2. 2 opakowania budyń waniliowy
  3. 1/2 szklanki cukier puder
  4. 100 g masło
  5. 250 g masa kajmakowa
  6. 80 g orzeszki ziemne
  7. 440 g herbatniki nasączone w mleku
  8. 100 g czekolada roztopiona
  9. 5 łyżek śmietana 30%
Sposób przygotowania:

1. Do rondelka wlej mleko i rozpuść w nim 2 opakowania budyniu waniliowego. Następnie dodaj cukier puder oraz masło. Mieszaj tak dugo, aż masa będzie miała jednolitą konsystencję.

Obrazek

2. W misce wymieszaj ze sobą masę kajmakową i orzeszki ziemne.

Obrazek
3. Smacznego!
4. W blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układaj kolejno:

5. herbatniki i masa budyniowa

Obrazek

6. herbatniki i masa kajmakowa

Obrazek

7. herbatniki i masa budyniowa

Obrazek

8. herbatniki i masa kajmakowa

Obrazek

9. herbatniki i polewa czekoladowa

Obrazek
10. Włóż blaszkę do lodówki na całą noc.

11. Po całej nocy chłodzenia wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój ciasto na kawałki.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZANIM WYJDZIESZ... NIE PRZEGAP TEGO, CO CZYTAJĄ INNI! 👇