5 pysznych pomysłów na wykorzystanie białek. Nie tylko beza!

Po ugotowaniu obiadu, okazało się, że zostało Ci trochę białek, a Ty nie masz zielonego pojęcia, co z nimi zrobić? Z pewnością ich nie wyrzucaj.

Obrazek
Frania

Zamiast tego wykorzystaj je w kreatyny sposób. I mam kilka gotowych propozycji, które z pewnością się przydadzą! Niepozorne białka skrywają w sobie ogromny potencjał, który wykorzystamy na słodkona słono ?

#1 Kokosanki

fit kokosanki

Jeśli w kuchni zostały Ci białka, wykorzystaj je do przygotowania pysznych ciastek. Co powiesz na pyszne kokosanki w wydaniu fit? Po prostu palce lizać ?

#2 Beza

co zrobić z białek

Kto potrafi jej odmówić? Z pewnością nie ja! Nie tylko jest przepyszna, ale i świetnie się prezentuje. Jej przygotowanie też nie jest zbyt skomplikowane, dlatego jeśli nie wiesz co zrobić z białkami, wykorzystaj nasz przepis na genialny deser ?

#3 Pomarańczowa rolada biszkoptowa

pomarańczowa rolada

Białka pomogą również przy zrobieniu delikatnej rolady biszkoptowej z pomarańczą w roli głównej. Takiemu połączeniu nie da się odmówić!

#4 Ciepłe lody z posypką domowej roboty

ciepłe lody

Znajdzie się i pomysł dla juniorów. Dodatkowe białka wykorzystasz do przygotowania ciepłych lodów, które uwielbiają wszystkie dzieci. Z naszym przepisem przygotujesz je w mgnieniu oka!

#5 Omlet

I na koniec propozycja na słono w postaci omleta z samych białek. Połącz go ze szczyptą soli i szczypiorkiem. I smaczne śniadanie jest już gotowe ?

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości