PrzepisDania główneCukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami

Cukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami

Cukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami
Pyszności

23.02.2021 17:00, aktual.: 27.02.2021 11:15

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Cukinia faszerowana boczkiem i ziemniakami w formie łódki zachwyca nie tylko smakiem, ale i wyglądem. Takiej mieszance nie sposób odmówić!

Farsz i cukinie przygotowaliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

  1. 200 g boczek wędzony
  2. 4 szt. ziemniaki
  3. 1 szt. cebula
  4. 80 g ser żółty plastry
  5. 4 szt. cukinie krótkie

Sposób przygotowania:

1. Umieść w Ovi cebulę, boczek i kawałki ziemniaków. Następnie piecz przez 20 minut (temp. 200 stopni Celsjusza), od czasu do czasu mieszając.

Obraz

2. W międzyczasie wydrąż środek każdej cukinii.

Obraz

3. W środku umieść wcześniej przygotowany farsz. Dodaj również plaster żółtego sera.

Obraz

4. Przełóż cukinie do Ovi i przykryj je wcześniej odciętymi kawałkami. Następnie piecz przez 15 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także