Domowe batoniki Snickers

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie domowych batoników Snickers. Smakują niemal identycznie jak te kupne!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 tabliczki gorzka czekolada
  2. 3 łyżki masło orzechowe
  3. 180 g pianki marshmallow
  4. 3 łyżki woda
  5. 80 g orzeszki ziemne
  6. 350 g masa kajmakowa
Sposób przygotowania:

1. Roztop gorzką czekoladę, a następnie dodaj do niej masło orzechowe i dobrze wszystko wymieszaj. Połowę uzyskanej masy przelej do blaszki i włóż do lodówki na 15 minut.

Obrazek

2. Roztop pianki marshmallow wraz z 3 łyżkami wody. Dobrze wymieszaj.

Obrazek

3. Wylej masę na masę czekoladową w blaszce. Dodaj orzeszki ziemne i delikatnie wygładź za pomocą szpatułki.

Obrazek

4. Na koniec do blaszki dodaj masę kajmakową oraz resztę mieszanki czekolady z masłem orzechowym. Wygładź wierzch i włóż do lodówki na minimum 2 godziny.

Obrazek

5. Po 2 godzinach wyjmij blaszkę z lodówki i pokrój na batoniki.

Obrazek
6. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości