PrzepisDania główneGołąbki w panierce

Gołąbki w panierce

Gołąbki w panierce to nasz najnowszy eksperyment, który okazał się strzałem w 10! Nasi bliscy zawsze proszą o dokładkę, kiedy je przygotowujemy.

Gołąbki w panierce
Pyszności

10.07.2021 | aktual.: 12.07.2021 08:53

Pyszne danie upiekliśmy w Ovi Smart marki Philips.

Składniki:

Podstawowe składniki

  1. 300 g mielone mięso wieprzowe
  2. 1 szt. cebula podmażona
  3. 2/3 ząbki czosnek
  4. 2 łyżeczki sól
  5. 1 łyżeczka pieprz
  6. 1 pęczek koperek
  7. 6 liści kapusta pekińska
  8. 4 łyżki bułka tarta

Panierka

  1. 3/4 szkl. bułka tarta
  2. 3/4 szkl. mąka pszenna
  3. 2 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania farszu do gołąbków. W tym celu połącz: mięso mielone, podsmażoną cebulę, koperek, bułkę tartą, czosnek, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj.

Obraz

2. Gotowy miks zawiń w blanszowane liście kapusty.

Obraz

3. Gotowe roladki obtocz w mące, jajkach i bułce tartej.

Obraz

4. Następnie umieść je w Ovi, polej olejem i piecz przez 20 minut (temp. 160 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie