Gwiazda "M jak miłość" pokazała, jak robi przetwory, a w sieci zawrzało. "Przecież to już nie są ogórki kiszone"
Ogórki małosolne można zrobić na różne sposoby. Jak to mówią: ile głów, tyle pomysłów. Swój przepis na nie ma gwiazda serialu "M jak Miłość" Małgorzata Pieczyńska. Internautom jej sposób przygotowania się nie spodobał, a niektórzy nie omieszkali skrytykować tej receptury.
29.07.2023 | aktual.: 29.07.2023 20:30
Każdy ma swój przepis na ogórki małosolne i kiszone. Kiedy wybierzemy odpowiednią recepturę, musimy się jej trzymać. Ważną kwestią jest również temperatura wody, jakiej używamy do zalewania ogórków. Większość z nas wybiera zimną lub taką o temperaturze pokojowej. Okazuje się, że gwiazda znanego serialu ma na to zupełnie inny pomysł.
Ogórki kiszone według Małgorzaty Pieczyńskiej. W internecie zawrzało
Jaki błąd, zdaniem internautów, popełnia aktorka? Okazuje się, że gotuje ona zalewę. Dla wielu osób jest to kulinarny grzech. Można jednak zrozumieć to podejście, gdyż wrzątek niszczy ważne składniki odżywcze.
Szybko pojawiła się odpowiedź do tego stwierdzenia. Inna kobieta podkreśliła, że gorąca woda nie nadaje się do przygotowania zalewy.
Internauci zwrócili też uwagę na dodatki, których Pieczyńska użyła. Uznali, że przesada nie wróży niczego dobrego.
Kiszone czy małosolne?
Miała w sumie rację, bo aktorka przygotowywała małosolne. W komentarzach możemy jednak poznać najróżniejsze przepisy. Zdania na temat dosłownie wszystkiego są podzielone.
Niektóre osoby poleciły, by aktorka dodała liść maliny, dębu lub porzeczki. To spotkało się z krytyką innych ekspertów, którzy pod żadnym pozorem nie włożyliby czegoś takiego do kiszonki.