Jajeczna kanapka z patelni

Jajeczna kanapka z patelni to pomysł na błyskawiczne śniadanie, jak i kolację. Co więcej, aby je przygotować wystarczy zaledwie kilka składników. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Nasi fani często piszą do nas, że brakuje im pomysłów na pyszne śniadanie lub kolację. Dlatego też przychodzimy z pomocą oraz pomysłem, który na pewno zadomowi się w Twoim menu. Aby przygotować jajeczną kanapkę będziesz potrzebować dosłownie 15 minut. Co więcej, cały posiłek przygotujesz na jednej patelni. Wszystkie produkty potrzebne do tego przepisu na pewno masz w swojej lodówce.

To jednak nie koniec dobrych wieści. Oczywiście nasz przepis to baza, którą możesz modyfikować i dodać do niej ulubione składniki. Świetnie będzie pasował tu szpinak, kukurydza, papryka czy pieczarki. Jak sama więc widzisz możliwości jest bardzo wiele, a co za tym idzie taki posiłek nigdy się nie przeje.

Składniki

  1. 2 kromki chleba tostowego
  2. 5 plastrów żółtego sera
  3. 2 plastry szynki
  4. 3 plastry pomidora
  5. 5 jajek
  6. 100 ml mleka
  7. 1 szczypta soli
  8. 1 szczypta pieprzu

Przygotowanie jajecznej kanapki

Pracę nad przepisem rozpocznij od przygotowania składników. W tym celu przygotuj plastry sera i szynki. Na cienkie kawałki podziel również pomidora.

Następnie na średniej wielkości palniku umieść patelnię, po czym na środku ułóż dwa plastry żółtego sera - układając je w pionie. Po czym na wierzchu dodaj dwie kanapki chleba tostowego. Smaż przez dwie minuty.

jajeczna kanapka z patelni

W międzyczasie połącz w misce roztrzepane jajka, mleko, sól oraz pieprz. Dokładnie wymieszaj przy pomocy rózgi kuchennej i przelej na patelnię.

jajeczna kanapka z patelni

Następnie smaż przez kilka minut, do momentu aż jajeczna mieszanka się zetnie. Po kilku minutach przerzuć mieszankę z patelni na drugą stronę.

Teraz dodaj na środek patelni dwa plastry szynki oraz trzy plastry żółtego sera. Bezpośrednio na szynce i serze ułóż plastry czerwonego pomidora.

jajeczna kanapka z patelni

Smaż przez chwilę, aby ser miał chwilę na rozpuszczenie. Teraz zdejmij jajeczną kanapkę z patelni i złóż ją na pół. Możesz podzielić ją również jeszcze na mniejsze kawałki.

jajeczna kanapka z patelni

Jak sama widzisz, przygotowanie pysznego i oryginalnego posiłku wcale nie musi być trudne. Ba, możesz przygotować je w 15 minut!

Oczywiście więcej tego typu pomysłów czeka w naszej bogatej bazie z przepisami. Nie trać więc ani sekundy i jeszcze dziś do niej zajrzyj. Kuchennych inspiracji na pewno już nigdy więcej Ci nie zabraknie!

Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
ZATRZYMAJ SIĘ NA CHWILĘ… TE ARTYKUŁY WARTO PRZECZYTAĆ 👀