Tym razem mamy dla Was propozycję, która sprawdzi się zarówno jako kolacja, śniadanie i przekąska. Jesteśmy pewni, że jajeczne papryki już na stałe zagoszczą do Waszych domów.
Pyszności
Składniki:
3 szt. papryka różne kolory
8 szt. jajka
4 plastry boczek podsmażony i pokrojony w kostkę
2 łyżki szczypiorek posiekany drobno
1/2 szkl. mleko
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1 szkl. ser żółty
Sposób przygotowania:
1. Podziel papryki na pół i usuń ich zawartość. Następnie przełóż je do formy do pieczenia. Do naczynia wlej 200 ml wody i wstaw do piekarnika na 5 minut (temp. 200 stopni Celsjusza).
2. W misce połącz ze sobą jajka, boczek, szczypiorek, mleko, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
3. Do mieszanki dodaj żółty ser i ponownie wymieszaj.
4. Przelej mieszankę do podpieczonych papryk i ponownie wstaw do piekarnika (temp. 190 stopni Celsjusza, czas. 35-40 min).