5 genialnych przepisów na pyszne śniadanie z jajkami w roli głównej. Każdy znajdzie coś dla siebie

Lubisz jajka? To właśnie z nich składa się Twoje śniadanie, ale ostatnio jakoś brak Ci pomysłów jak można je podać? Przejadła Ci się tradycyjna jajecznica?

Obrazek
Frania

Jeśli na którekolwiek pytanie odpowiedziałeś twierdząco, znalazłeś się w odpowiednim miejscu. Już za chwilę poznasz 5 genialnych przepisów, dzięki którym przygotujesz wyjątkowe śniadanie. Każdy znajdzie tu coś dla siebie!

#1 Roladki śniadaniowe z serem, szynką i szczypiorkiem

Obrazek

Co najlepiej pasuje do jajek? Naszym faworytem jest szynka, która również jest nieodłącznym elementem polskich śniadań. Dzięki temu połączeniu stworzysz oryginalne roladki, które nie tylko genialne smakują, ale i świetnie się prezentują. Wszystko co musisz zrobić, to połączyć ze sobą jajka, mleko, szczypiorek oraz przyprawy. Następnie stwórz z powstałej mieszanki i sera omlet, który wzbogacisz smakiem szynki. Zwiń całość w rulon i gotowe!

#2 Tosty francuskie z jajkiem

Obrazek

Kolejna nasza propozycja to przepyszne tosty francuskie z jajkiem. Wystarczy, że w każdej kromce zrobisz na środku otwór. Następnie namoczysz je w mieszance z: jajek, mleka, śmietanki, mozzarelli oraz przypraw. Smaż tosty na patelni, a w przygotowanych otworach umieść po jednym jajku.

#3 Babeczki jajeczne z różnymi dodatkami

Obrazek

W dzisiejszym zestawieniu znajdzie się również propozycja z babeczkami. I to nie byle jakimi. Nasz przepis tworzy wiele ciekawych i smacznych kombinacji. Znaleźć możesz tu: paprykę, pieczarki, pomidory, szpinak, cebulę, brokuł oraz ser. Wszystkie składniki umieść w formie na muffinki, a następnie zalej je jajeczną mieszanką, którą wcześniej doprawisz do smaku. Umieść babeczki w rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza piekarniku i piecz przez 30 minut.

#4 Kanapka z patelni z niespodzianką

Obrazek

Aby przyrządzić tę przekąskę, musisz podsmażyć na patelni szynkę oraz paprykę w dwóch kolorach. Z tych składników stwórz mały kopiec i otocz go kromką, z której wcześniej wytniesz cały środek. W tym miejscu umieść roztrzepane jajko i ser mozzarellę. Przykryj wszystko środkiem, który wcześniej wyciąłeś. Smaż przez chwilę.

#5 Omlet z woreczka

Obrazek

Tak, dobrze przeczytałeś. Pyszny omlet w ciekawej wersji możesz przygotować również w woreczku. W tym przypadku będziesz potrzebować jednego woreczka z suwakiem na mrożonki oraz ulubionych składników, które powinny znaleźć się w Twoim omlecie. My postawiliśmy na: jajka, szynkę, cebulę, paprykę, szczypiorek, ser oraz przyprawy. Połączyliśmy wszystkie składniki i przelaliśmy je do woreczka, który włożyliśmy do wrzącej wody na 15 minut.

Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Ten japoński omlet to hit. Smakuje jeszcze lepiej, niż wygląda
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd