Japonka pojechała na Podkarpacie i przetestowała polskie pierogi. Jej mina mówi sama za siebie

Nie sposób nie skosztować pierogów, będąc w Polsce. To nasz kulinarny hit na liście przebojów, a obok smaków tradycyjnych coraz częściej pojawiają się zupełnie nowe połączenia. Japonka Aiko z kanału "Aiko i Emil" skosztowała zarówno tych bardziej, jak i mniej klasycznych wariacji. Jedna z nich zaskoczyła ją szczególnie.

Japonka testuje polskie pierogiJaponka testuje polskie pierogi
Źródło zdjęć: © Instagram: aikoiemil (screenshot)

Aiko i Emil tworzą polsko-japońskie małżeństwo. W mediach społecznościowych, m.in. na YouTubie czy Instagramie, publikują materiały dotyczące ich wspólnych podróży. Aiko i Emil mieszkają w Tokio, ale ostatnio pojawili się w Polsce, co zrelacjonowali w sieci. W jednym z filmików widzimy, jak Japonka testuje polskie pierogi. Które smakowały jej najbardziej?

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Kurczak teriyaki z ryżem to przepis na pyszny obiad w azjatyckim stylu. Z łatwością zrobisz go w domu

Japonka testuje polskie pierogi. Jeden smak zupełnie ją zaskoczył

Polsko-japońska para podczas swojej podróży po Roztoczu odwiedziła bistro "Kurka na pierożku" w Lubaczowie. Tam Aiko miała okazję skosztować pierogów w przeróżnych smakach, w tym również takich, które wprawiłby w osłupienie nawet Polaka. Na talerzu znalazły się bowiem pierogi nie tylko ruskie czy z kapustą i grzybami, ale też pierogi pieczarkowe z serem oraz takie o smaku... pizzy.

Aiko pochwaliła pierogi ruskie (zdobyły 9 na 10 punktów), podobnie oceniła pierogi z kapustą i grzybami. Lepiaki ze szpinakowym farszem również wypadły bardzo dobrze, mimo że były dla Aiko zupełną nowością. Zaskoczył ją smak pierogów z pieczarkami i serem. Opisała je jako niesamowicie soczyste, za co zebrały aż 11 na 10 punktów. Natomiast pierogi z pizzą, jak opisała Japonka, smakowały jak prawdziwa pizza, co niewątpliwie można uznać za eksperyment zakończony sukcesem.

Japonka ocenia polskie pierogi
Japonka ocenia polskie pierogi © Instagram: aikoiemil (screenshot)

Polacy pokochali Aiko. Komentujący nie szczędzą pochwał

Aiko i Emil prężnie prowadzą swoje kanały w mediach społecznościowych, a ich materiały cieszą się niemałą popularnością i bardzo pozytywnym odbiorem. Na YouTubie obecni są od 2015 roku i na przestrzeni lat podzielili się z widzami wieloma wspólnymi historiami, perypetiami związanymi z różnicami kulturowymi oraz opiniami czy przemyśleniami.

Relacje z wizyt pary w Polsce również są chętnie oglądane i komentowane, nie tylko przez polską publiczność. Komentujący na Instagramie pochwalili Aiko za świetną recenzję pierogów, sami też polecili inne miejsca godne zauważania podczas podróży.

"Ale mi smaka narobiliście" - czytamy w komentarzach. "Najlepsza recenzja pierogów. Uściski dla Aiko" - dodał internauta. "Pani tak słodko mówi po polsku, że aż zaobserwowałam i zostaje z panią na dłużej" - stwierdził kolejny. "Aiko. Pobyt w Polsce bardzo Ci służy. Emilowi pewnie też".
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej