PrzepisŚniadanieKasia Tusk pokazała swoje sezonowe śniadanie. Potrzebne będą śliwki

Kasia Tusk pokazała swoje sezonowe śniadanie. Potrzebne będą śliwki

Kasia Tusk podzieliła się przepisem na śniadanie ze śliwkami
Kasia Tusk podzieliła się przepisem na śniadanie ze śliwkami
Źródło zdjęć: © Adobe Stock, Facebook | @makelifeeasierplofficial

22.09.2024 06:45

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

We wrześniu jesień zbliża się nieuchronnie. Jednak nowa pora roku ma też swoje plusy, bo pojawiają się sezonowe owoce, zmieniają się nasze posiłki. Katarzyna Tusk pokazała na blogu swoje najpyszniejsze śniadanie, które przygotowuje właśnie teraz.

Katarzyna Tusk, blogerka, założycielka marki odzieżowej, autorka książek, od lat dzieli się w sieci przemyśleniami na temat mody, pielęgnacji, podróży. Udostępnia prywatne kadry — obserwatorzy mogą zobaczyć ją w domowym zaciszu w ukochanym Sopocie. Lubi wtedy gotować. Niedawno na blogu Make Life Easier pokazała swoje ulubione, sezonowe śniadanie.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Sezonowo, czyli najlepiej

Katarzyna Tusk udowadnia, że wcale nie potrzeba drogich i wyszukanych produktów, by przygotować pyszne śniadanie, jak z najlepszej kawiarni. Wystarczy postawić na sezonowe owoce.

– Najpyszniejsze i najprostsze śniadania z sezonowymi owocami – śliwki podsmażone na maśle z cynamonem, jogurt, płatki owsiane, łyżka mielonych migdałów, prażone orzechy laskowe i listek mięty – tak je przedstawia blogerka.

Nie tylko cynamon

Kasia Tusk nie pisze dokładnie, jak przygotować takie śniadanie, bo to bardzo proste. Mamy jednak kilka podpowiedzi. Jeśli chodzi o śliwki, najlepiej sięgnąć po węgierki. Mają mniej soku i są idealne do przesmażania. Pozostaną jędrne i nie rozpadną się. Wystarczy rozgrzać odrobinę masła i wrzucić wypestkowane i pokrojone na mniejsze kawałki śliwki. Do doprawienia świetny jest cynamon, ale można też użyć szczypty kardamonu. Te owoce też pysznie smakują przesmażone na miodzie. Jogurt sprawdzi się naturalny, o jak najkrótszym składzie.

Z letnim akcentem

Płatki owsiane? Będą idealne te, które nie są rozdrabniane, czyli raczej nie błyskawiczne, ale na przykład górskie. Jeśli chcesz by były bardziej chrupiące, podpraż je na suchej patelni razem z orzechami laskowymi i migdałami (nie trzeba ich mielić, jak sugeruje blogerka). A listek mięty? To taki miły letni i orzeźwiający akcent.

Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także