Przygotowanie przepisu na pyszne kotlety warzywne sprawiło nam ogromną frajdę. A efekt końcowy to po prostu niebo w gębie!
Pyszności
Dlatego takiej kombinacji po prostu nie da się powiedzieć "nie".
Składniki:
Panierka
2 szkl. płatki kukurydziane
3 łyżki mąka kukurydziana
3 łyżki mąka pszenna
1/2 szkl. woda
450 g mieszanka warzyw ugotowane
1 łyżeczka kminek mielony
1 łyżeczka garam masala
1/2 łyżeczki pieprz cayenne
1 łyżeczka pasta curry
1 łyżeczka sól
Sposób przygotowania:
1. Cały proces rozpocznij od zblendowania płatków kukurydzianych.
2. Następnie przygotuj drugą część panierki, łącząc mąkę kukurydzianą, mąkę pszenną oraz wodę. Dokładnie wymieszaj.
3. W garnku połącz ze sobą ugotowaną mieszankę warzyw, kminek mielony, garam masala, pieprz cayenne, pastę curry oraz sól. Dokładnie wymieszaj i uformuj małe kotleciki.
4. Obtocz każdy element w dwufazowej panierce, po czym smaż na głębokim oleju.