Magda Gessler ujawniła prawdę o "Kuchennych rewolucjach". Mało kto o tym wiedział

"Kuchenne rewolucje" to program, który od lat cieszy się ogromną popularnością. Niezmiennie od pierwszego sezonu Magda Gessler ratuje restauracje przed totalną katastrofą. Niedawno opowiedziała o tym, co działo się na planie. Na pewno o tym nie wiedzieliście.

ObrazekMagda Gessler prowadzi Kuchenne Rewolucje (INSTAGRAM)
Paulina Hermann

Dziennikarz Damian Glinka postanowił porozmawiać z restauratorką. Zadał jej kilka pytań, jednak jedno było najbardziej interesujące. Czy właściciel restauracji może ją sprzedać? Magda Gessler podała bardzo ciekawą odpowiedź, która mogłaby zaskoczyć wielu fanów programu. Opowiedziała również o pewnym zakazie, który łamie wielu właścicieli restauracji.

"Kuchenne rewolucje" i ich tajemnice. Magda Gessler ujawnia prawdę

To jak jest ze sprzedażą restauracji? Okazuje się, że sprawa jest bardzo prosta. Jak mówi restauratorka:

Jeśli zrobi na tym interes, może ją sprzedać. Nie ma ograniczeń. Natomiast jeśli jest dobrym restauratorem, zda sobie sprawę, że to jest jego rozwiązanie finansowe do końca życia.

W przypadku programu kulinarnego jest inaczej, niż w produkcji "Nasz Nowy Dom". Tam osoby, którym wyremontowano nieruchomość, nie mogą jej sprzedać. "Kuchenne rewolucje" nie mają takich ograniczeń. Dlaczego? Nakład jest o wiele mniejszy i wystarczy, że restaurator odczeka pół roku przed ewentualną sprzedażą.

- Trzeba robić dobre umowy przed wejściem do "Kuchennych rewolucji", żeby nikt nas nie oszukał w momencie, gdy mamy sukces, nie zabrał nam restauracji - Gessler zwraca uwagę

Obrazek
"Kuchenne Rewolucje" cieszy się dużą popularnością (TikTok)

Jest jeszcze jedna ważna zasada

Czy są jakieś zakazy? Ta kwestia interesuje zapewne wielu z nas. Restauratorka rozwiała kolejne wątpliwości. Prowadzący restaurację nie mają prawa do podawania jej imienia i nazwiska oraz publikowania wizerunku bez zgody. Mnóstwo osób łamie tę zasadę, chociażby dodając jej dane osobowe do menu, tworząc cykl "Magda Gessler poleca". Prowadząca program "Kuchenne Rewolucje" podkreśla, że czegoś takiego nie powinni robić.

Internauci w komentarzach zachwalali jedzenie w restauracjach, w których przeprowadzono zmiany. Inne osoby zastanawiały się, które z nich przetrwały. Pojawiły się głosy, że część "splajtowała, bo było za drogo".

Wybrane dla Ciebie

Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Ułóż w garnku wszystkie składniki i gotuj. Mięso będzie idealnie miękkie i rozpadnie się pod widelcem
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Pierwszy raz jadłam je w Zakopanem. Od tej pory robię je niemal co piątek
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
Najlepsza wątróbka na świecie. Zawsze wychodzi mięciutka, soczysta i pełna smaku
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W jesienne dni robię rozgrzewającą zapiekankę z włoskimi kluseczkami. Znika w mgnieniu oka
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
W Czechach piją ją non stop. Jest zdrowsza od zwykłej herbaty i ma moc witamin
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy
Zanurzam w cieście i nadziewam na patyk. Parówka w tej wersji zachwyci nawet wybrednych smakoszy