Magda Gessler ujawniła prawdę o "Kuchennych rewolucjach". Mało kto o tym wiedział

"Kuchenne rewolucje" to program, który od lat cieszy się ogromną popularnością. Niezmiennie od pierwszego sezonu Magda Gessler ratuje restauracje przed totalną katastrofą. Niedawno opowiedziała o tym, co działo się na planie. Na pewno o tym nie wiedzieliście.

ObrazekMagda Gessler prowadzi Kuchenne Rewolucje (INSTAGRAM)
Paulina Hermann

Dziennikarz Damian Glinka postanowił porozmawiać z restauratorką. Zadał jej kilka pytań, jednak jedno było najbardziej interesujące. Czy właściciel restauracji może ją sprzedać? Magda Gessler podała bardzo ciekawą odpowiedź, która mogłaby zaskoczyć wielu fanów programu. Opowiedziała również o pewnym zakazie, który łamie wielu właścicieli restauracji.

"Kuchenne rewolucje" i ich tajemnice. Magda Gessler ujawnia prawdę

To jak jest ze sprzedażą restauracji? Okazuje się, że sprawa jest bardzo prosta. Jak mówi restauratorka:

Jeśli zrobi na tym interes, może ją sprzedać. Nie ma ograniczeń. Natomiast jeśli jest dobrym restauratorem, zda sobie sprawę, że to jest jego rozwiązanie finansowe do końca życia.

W przypadku programu kulinarnego jest inaczej, niż w produkcji "Nasz Nowy Dom". Tam osoby, którym wyremontowano nieruchomość, nie mogą jej sprzedać. "Kuchenne rewolucje" nie mają takich ograniczeń. Dlaczego? Nakład jest o wiele mniejszy i wystarczy, że restaurator odczeka pół roku przed ewentualną sprzedażą.

- Trzeba robić dobre umowy przed wejściem do "Kuchennych rewolucji", żeby nikt nas nie oszukał w momencie, gdy mamy sukces, nie zabrał nam restauracji - Gessler zwraca uwagę

Obrazek
"Kuchenne Rewolucje" cieszy się dużą popularnością (TikTok)

Jest jeszcze jedna ważna zasada

Czy są jakieś zakazy? Ta kwestia interesuje zapewne wielu z nas. Restauratorka rozwiała kolejne wątpliwości. Prowadzący restaurację nie mają prawa do podawania jej imienia i nazwiska oraz publikowania wizerunku bez zgody. Mnóstwo osób łamie tę zasadę, chociażby dodając jej dane osobowe do menu, tworząc cykl "Magda Gessler poleca". Prowadząca program "Kuchenne Rewolucje" podkreśla, że czegoś takiego nie powinni robić.

Internauci w komentarzach zachwalali jedzenie w restauracjach, w których przeprowadzono zmiany. Inne osoby zastanawiały się, które z nich przetrwały. Pojawiły się głosy, że część "splajtowała, bo było za drogo".

Wybrane dla Ciebie
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Dodaj 3 łyżki do ciasta. Naleśniki do krokietów nie będą się rozrywać
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
Podaję w miseczce na wigilii. Każdy chętnie sięga pomiędzy pierogami a śledzikiem
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
W Ukrainie częsty dodatek do barszczu. Odrywane bułeczki sprawdzą się zamiast pasztecików
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Z wyglądu przypomina pień drzewa. We Francji to świąteczny pewniak
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Jak rozdrobnić goździki bez młynka? Już nie będziesz ich pomijać w świątecznych przepisach
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Po rosole została porcja mięsa? Zrób z nich chrupiące kulki
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Włoska babka na wystawkach w marketach. Co sprawia, że jest taka miękka i wilgotna?
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Pierniczki piekę tylko w takiej temperaturze. Wychodzą mięciutkie i się nie przypalają
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Teściowa serwuje śledzie na ciepło. Mają większe wzięcie niż karp i ryba po grecku
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
Tylko 5 składników, a lepsza niż jarzynowa. Ulubiona sałatka dziadka
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
W PRL-u nikt nie wybrzydzał i zajadał na śniadanie. Dziś dla wielu jest nie do przełknięcia
Tak należy przechowywać miód. Wiele osób wciąż popełnia błąd i się psuje
Tak należy przechowywać miód. Wiele osób wciąż popełnia błąd i się psuje
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥