Magda Gessler ujawniła prawdę o "Kuchennych rewolucjach". Mało kto o tym wiedział

"Kuchenne rewolucje" to program, który od lat cieszy się ogromną popularnością. Niezmiennie od pierwszego sezonu Magda Gessler ratuje restauracje przed totalną katastrofą. Niedawno opowiedziała o tym, co działo się na planie. Na pewno o tym nie wiedzieliście.

ObrazekMagda Gessler prowadzi Kuchenne Rewolucje (INSTAGRAM)
Paulina Hermann

Dziennikarz Damian Glinka postanowił porozmawiać z restauratorką. Zadał jej kilka pytań, jednak jedno było najbardziej interesujące. Czy właściciel restauracji może ją sprzedać? Magda Gessler podała bardzo ciekawą odpowiedź, która mogłaby zaskoczyć wielu fanów programu. Opowiedziała również o pewnym zakazie, który łamie wielu właścicieli restauracji.

"Kuchenne rewolucje" i ich tajemnice. Magda Gessler ujawnia prawdę

To jak jest ze sprzedażą restauracji? Okazuje się, że sprawa jest bardzo prosta. Jak mówi restauratorka:

Jeśli zrobi na tym interes, może ją sprzedać. Nie ma ograniczeń. Natomiast jeśli jest dobrym restauratorem, zda sobie sprawę, że to jest jego rozwiązanie finansowe do końca życia.

W przypadku programu kulinarnego jest inaczej, niż w produkcji "Nasz Nowy Dom". Tam osoby, którym wyremontowano nieruchomość, nie mogą jej sprzedać. "Kuchenne rewolucje" nie mają takich ograniczeń. Dlaczego? Nakład jest o wiele mniejszy i wystarczy, że restaurator odczeka pół roku przed ewentualną sprzedażą.

- Trzeba robić dobre umowy przed wejściem do "Kuchennych rewolucji", żeby nikt nas nie oszukał w momencie, gdy mamy sukces, nie zabrał nam restauracji - Gessler zwraca uwagę

Obrazek
"Kuchenne Rewolucje" cieszy się dużą popularnością (TikTok)

Jest jeszcze jedna ważna zasada

Czy są jakieś zakazy? Ta kwestia interesuje zapewne wielu z nas. Restauratorka rozwiała kolejne wątpliwości. Prowadzący restaurację nie mają prawa do podawania jej imienia i nazwiska oraz publikowania wizerunku bez zgody. Mnóstwo osób łamie tę zasadę, chociażby dodając jej dane osobowe do menu, tworząc cykl "Magda Gessler poleca". Prowadząca program "Kuchenne Rewolucje" podkreśla, że czegoś takiego nie powinni robić.

Internauci w komentarzach zachwalali jedzenie w restauracjach, w których przeprowadzono zmiany. Inne osoby zastanawiały się, które z nich przetrwały. Pojawiły się głosy, że część "splajtowała, bo było za drogo".

Wybrane dla Ciebie
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Robiła to każda gospodyni. Ostatni dzwonek na wydeptanie zapasów
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Dziś wielu ma ciarki. Dorzucam ekstra owoc i zgarniam komplementy
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Opanowała polskie jarmarki. Ludzie ustawiają się w kolejkach, by spróbować zagranicznej pyszności
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Tania i szybka zupa, którą zajadali się królowie. Idealna na deszczowy dzień
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Na Śląsku gospodynie gotowały ją często. Dziś mniej popularna, a lepsza niż jarzynowa
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Dorzucam kilka do kapuśniaku. Wyciągają smak i dodają smaku wędzonki
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Lepsze niż zwykłe masło. Posmarujesz nim pieczywo, dodasz do ciasta albo okrasisz pierogi
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Babcia piekła co tydzień. Uwielbiały nie tylko małe baletnice
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Nie tylko spagetti i pizza. Włosi robią pyszną zapiekankę ziemniaczaną
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
Ziemniaki obtaczam i zapiekam. Mają kremowy środek i złocistą skórkę, a dymny posmak dopełnia całość
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
To dlatego mielone pękają i są nieapetyczne. Wiele osób popełnia ten sam błąd
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu
Zamiast kupować gotowe, robię sama. To mój ulubiony dodatek do obiadu