PrzepisKurczak w panierce panko z piekarnika

Kurczak w panierce panko z piekarnika

Kurczak w panierce panko z piekarnika to gotowy pomysł na pyszny obiad. Nie odmówią mu zarówno maluchy, jak i dorośli. Wiemy o tym najlepiej z własnego doświadczenia 😉

Kurczak w panierce panko z piekarnika
Pyszności

06.07.2020 | aktual.: 07.07.2020 18:57

Składniki:

Kurczak

  1. 1 szt. pierś z kurczaka
  2. 1,5 łyżeczki papryka słodka
  3. 1,5 łyżeczki garam masala
  4. 1/2 łyżeczki czosnek
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz
  7. 5 łyżek jogurt grecki
  8. 1 łyżeczka imbir

Pozostałe składniki

  1. 3/4 szkl. bułka tarta panko
  2. 300 g ryż jako ddoatek
  3. 3/4 szkl. mąka
  4. 3 szt. jajka

Sposób przygotowania:

1. Podziel pierś z kurczaka na mniejsze kawałki.

Obraz

2. W worku z suwakiem przygotuj marynatę do kurczaka. W tym celu połącz: jogurt grecki, imbir, paprykę słodką, garam masala, czosnek, pieprz i sól.

Obraz

3. Dodaj również kurczaka. Dokładnie wymieszaj składniki i odstaw do lodówki na 2 godziny.

Obraz

4. Czas na panierkę. Obtocz każdy kawałek w mące, jajkach i panierce panko. Następnie umieść kawałki kurczaka w formie do pieczenia i wstaw do piekarnika na 25 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obraz

5. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie