Magda Gessler już ma dosyć. Nawet w "Dzień Dobry TVN" porozbijała talerze

Magda Gessler słynie z ciętego języka i bezkompromisowych zachowań. Tym razem pokazała, jak żywiołowy ma temperament, tłukąc talerze przed studiem telewizyjnym TVN. Co stało za tym happeningiem?

Magda Gessler wpadła w szał. Tłukła talerze w "Dzień Dobry TVN"Magda Gessler wpadła w szał. Tłukła talerze w "Dzień Dobry TVN"
Źródło zdjęć: © dzien.dobry.tvn.pl | (screenshot)

Gessler pojawiła się w "Dzień Dobry TVN" czwartek, 28 września w związku z promocją kolejnego sezonu programu "Kuchenne Rewolucje". Rozmowę z restauratorką poprowadzić miał Marcin Prokop. Gospodarz był jednak świadkiem zgoła innej sytuacji. Restauratorka zaczęła tłuc talerze na wizji, a sam Prokop zasłonił jedynie twarz w obawie przed skaleczeniem.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Tak przygotowanego kalafiora nigdy wcześniej nie jadłam. Z tymi dodatkami to prawdziwe niebo w gębie

Magda Gessler tłucze talerze w "Dzień Dobry TVN". O co chodzi?

Skąd taki zryw u znanej restauratorki? W specjalnie zaaranżowanej scenerii Magda Gessler mogła dać upust swoim emocjom. Pod namiotem, który rozłożono przed budynkiem telewizji na rogu ulic Hożej i Marszałkowskiej w Warszawie, stanęło kilka stosów talerzy. Restauratorka, uzbrojona w ochronne okulary, brała kolejne naczynia do rąk i z impetem rzucała nimi o podłogę. Całość okazała się performensem, poruszającym istotną kwestię.

- Ponieważ nie jesteśmy na "Kuchennych rewolucjach", ponieważ jesteśmy w Warszawie i wszyscy jesteśmy obudzeni, w związku z tym budzę tylko i wyłącznie młode kobiety, które nie chcą iść na wybory! - przekazała Magda Gessler. - Im się wydaje, że wszystko będzie samo, że mężowie załatwią, chowają głowę w poduszkę, a od nich zależy los ich córek, naszych babć i wszystkich kobiet w Polsce. Niech one wezmą los w swoje ręce!

"Teraz każdy musi zadbać o siebie". Magda Gessler z ważnym apelem w śniadaniówce

Marcin Prokop miał podjąć z restauratorką rozmowę na temat 27. sezonu "Kuchennych Rewolucji". Po krótkiej wymianie zdań Gessler niespodziewanie zaczęła krzyczeć, że "towarzystwo śpi" i jedynym wyjściem, aby je obudzić, jest "walenie talerzami". Kobieta więc zaczęła łapać za talerze i tłuc je o podłogę. To poniekąd znak rozpoznawczy Magdy Gessler. W "Kuchennych Rewolucjach" mnóstwo naczyń roztrzaskała w drobny mak. Tym razem jednak nie było to oznaką rozzłoszczenia restauratorki, a formą manifestu.

- Budzę je tak, kurde, żeby się wreszcie obudziły! Żeby nam krzywdy nie zrobiły i sobie (...) Co sobie myślą? Że ktoś za nie coś robi? Teraz każdy musi zadbać o siebie, a kobiety są najważniejsze, bo są przyszłością tego kraju. Więc niech się zbudzą! Do wyborów! Pięknie umalowane, zrobione, mają iść do wyborów - powiedziała restauratorka.
Wybrane dla Ciebie
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Nie lubisz pić kawy? Przygotuj napój, który szybko postawi cię na nogi
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler