Mielone z indyka z mizerią

Mielone z indyka z mizerią oraz młodymi ziemniakami to tradycyjny polski obiad. Postanowiliśmy pójść o krok dalej i podkręciliśmy tę kombinację na 100 %.

Obrazek
Pyszności

Mizerię do tego przepisu przygotowaliśmy przy pomocy Zoodlera marki Philips.

Składniki:

Mizeria

  1. 5 szt. rzodkiewki
  2. 3 łyżki śmietana
  3. 1/3 szkl. świeży koperek posiekany
  4. 1,5 łyżeczki sól
  5. 0,5 łyżeczki pieprz
  6. 2 szt. ogórki

Pozostałe produkty

  1. 2 kg młode ziemniaki
  2. 1 szkl. bułka tarta

Kotlety

  1. 400 g mielone mięso z indyka
  2. 1 szt. bułka namoczona w mleku
  3. 1 szt. cebula podsmażona
  4. 1 szt. jajko
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 1/3 szkl. natka pietruszki
  7. 1/3 szkl. ser parmezan
  8. 1,5 łyżeczki sól
  9. 1 łyżeczka pieprz

Sposób przygotowania:

1. Cały proces rozpocznij od przygotowania mielonych. W tym celu połącz: mięso mielone, bułkę namoczoną w mleku, jajko, podsmażoną cebulę, czosnek, parmezan, natkę pietruszki, sól i pieprz.

Obrazek

2. Dokładnie wymieszaj, po czym zrób z powstałej mieszanki mielone. Obtocz każdy element w bułce tartej.

Obrazek
Formowanie kotletów - Pyszności

3. Czas przygotować mizerię. W tym celu zzoodluj ogórki i rzodkiewki.

Obrazek

4. Następnie połącz warzywa ze śmietaną, koperkiem, solą oraz pieprzem.

Obrazek

5. Wcześniej przygotowane mielone usmaż w rozgrzanym oleju. W międzyczasie ugotuj również młode ziemniaki.

Obrazek

6. Teraz połącz wszystkie składniki i gotowe. Smacznego!

Obrazek
Kotlety- Pyszności
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej