Na rosole nie gotuję już pomidorówki ani ogórkowej. W 15 minut robię lepszą zupę

Szukasz pysznej i zdrowej alternatywy dla tradycyjnego rosołu? Zupa jajeczna to idealne rozwiązanie! Pochodząca z Chin potrawa zachwyca smakiem i właściwościami wzmacniającymi organizm. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, co czyni ją idealną propozycją dla zabieganych osób.

Na rosole nie gotuję już pomidorówki ani ogórkowej. W 15 minut robię lepszą zupęNa rosole nie gotuję już pomidorówki ani ogórkowej. W 15 minut robię lepszą zupę
Źródło zdjęć: © Getty Images
Marcin Michałowski

Jeśli macie dość zwykłego rosół, to warto sięgnąć po alternatywę, która nie tylko zadziwi was swoim smakiem, ale także przyniesie mnóstwo korzyści zdrowotnych. Zupa jajeczna to szybki i prosty w przygotowaniu przysmak, który wzbogaci wasze menu w aromatyczny sposób. Wystarczą zaledwie 15 minut, by cieszyć się jej wyjątkowym smakiem i dobroczynnym działaniem. Odkryjcie, dlaczego zupa jajeczna staje się konkurencją dla tradycyjnego rosołu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ta genialna babka wychodzi idealnie za każdym razem. Po prostu palce lizać

Zupa jajeczna od wieków wykorzystywana jest w chińskiej medycynie naturalnej. Zawiera mnóstwo wartości odżywczych, wzmacnia odporność, łagodzi objawy przeziębienia, działa napotnie, zbija gorączkę i wykazuje działanie antybakteryjne. Stanowi doskonały sposób na naturalne wzmocnienie organizmu.

Zupa jajeczna: Zdrowie i smak w jednym

Zupa jajeczna to idealne rozwiązanie dla zabieganych osób. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a do wykonania przepisu nie potrzebujesz żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy podsmażyć cebulkę, czosnek i imbir na oleju, zalać je bulionem, a następnie dodać cienką strużką roztrzepane jajka, ciągle mieszając. W mgnieniu oka powstaną delikatne jajeczne "niteczki", które nadają zupie wyjątkowy charakter.

Wskazówki:

  • Do zupy jajecznej możesz dodać inne warzywa, np. paprykę, pomidora lub kukurydzę.
  • Dla bardziej pikantnego smaku możesz dodać do zupy chili w proszku lub papryczkę chili.
  • Zupę jajeczną możesz podawać z posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem lub kolendrą.

Zupa jajeczna to nie tylko smaczne, ale i zdrowe danie, które z pewnością zagości na twoim stole na stałe.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Dodaję do wigilijnej kapusty z grochem. Jest znacznie smaczniejsza
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Ten pasztet jest obowiązkowy podczas świąt. Ani grama mięsa, a zachwyca smakiem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Sprawdź przy zakupie karpia. Na wigilii ryby na pewno nie będzie czuć mułem
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Tę sałatkę zrobię na Boże Narodzenie. Po andrzejkach wszystkie kuzynki chciały przepis
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Szlachta zajadała się tym mięsem, a dziś zapomniane. Przygotuję je na świąteczny obiad
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Moja kuzynka robi takie na Wigilię. Cały gar znika w mgnieniu oka
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Świąteczny pasztet piekę zawsze w takiej temperaturze. Jest kremowy, pełen smaku, ale nigdy za suchy
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Wiesz, ile gotować grzyby na uszka? Błąd sprawi, że stracą smak lub będą za twarde
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Ryby na Wigilię nie panieruj w tej mące. Panierka nigdy nie będzie chrupiąca, a naciągnie tłuszczu
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Doświadczone gospodynie tak gotują buraki. Są szybko miękkie i nie tracą koloru
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Większość ją wylewa, a ja moczę w niej śledzie. Jak nic innego sprawia, że są jędrne i miękkie
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
Wlewam kapkę do świątecznej kawy lub gorącej czekolady. Od samego zapachu można się rozpłynąć
NIE WYCHODŹ JESZCZE! MAMY COŚ SPECJALNIE DLA CIEBIE 🎯