Na rosole nie gotuję już pomidorówki ani ogórkowej. W 15 minut robię lepszą zupę

Szukasz pysznej i zdrowej alternatywy dla tradycyjnego rosołu? Zupa jajeczna to idealne rozwiązanie! Pochodząca z Chin potrawa zachwyca smakiem i właściwościami wzmacniającymi organizm. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, co czyni ją idealną propozycją dla zabieganych osób.

Na rosole nie gotuję już pomidorówki ani ogórkowej. W 15 minut robię lepszą zupęNa rosole nie gotuję już pomidorówki ani ogórkowej. W 15 minut robię lepszą zupę
Źródło zdjęć: © Getty Images
Marcin Michałowski

Jeśli macie dość zwykłego rosół, to warto sięgnąć po alternatywę, która nie tylko zadziwi was swoim smakiem, ale także przyniesie mnóstwo korzyści zdrowotnych. Zupa jajeczna to szybki i prosty w przygotowaniu przysmak, który wzbogaci wasze menu w aromatyczny sposób. Wystarczą zaledwie 15 minut, by cieszyć się jej wyjątkowym smakiem i dobroczynnym działaniem. Odkryjcie, dlaczego zupa jajeczna staje się konkurencją dla tradycyjnego rosołu.

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Ta genialna babka wychodzi idealnie za każdym razem. Po prostu palce lizać

Zupa jajeczna od wieków wykorzystywana jest w chińskiej medycynie naturalnej. Zawiera mnóstwo wartości odżywczych, wzmacnia odporność, łagodzi objawy przeziębienia, działa napotnie, zbija gorączkę i wykazuje działanie antybakteryjne. Stanowi doskonały sposób na naturalne wzmocnienie organizmu.

Zupa jajeczna: Zdrowie i smak w jednym

Zupa jajeczna to idealne rozwiązanie dla zabieganych osób. Jej przygotowanie zajmuje zaledwie 15 minut, a do wykonania przepisu nie potrzebujesz żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych. Wystarczy podsmażyć cebulkę, czosnek i imbir na oleju, zalać je bulionem, a następnie dodać cienką strużką roztrzepane jajka, ciągle mieszając. W mgnieniu oka powstaną delikatne jajeczne "niteczki", które nadają zupie wyjątkowy charakter.

Wskazówki:

  • Do zupy jajecznej możesz dodać inne warzywa, np. paprykę, pomidora lub kukurydzę.
  • Dla bardziej pikantnego smaku możesz dodać do zupy chili w proszku lub papryczkę chili.
  • Zupę jajeczną możesz podawać z posiekaną natką pietruszki, szczypiorkiem lub kolendrą.

Zupa jajeczna to nie tylko smaczne, ale i zdrowe danie, które z pewnością zagości na twoim stole na stałe.

Źródło artykułu: Pysznosci.pl
Wybrane dla Ciebie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
Tak łatwo obniżysz kaloryczność ziemniaków. Wielu nawet nie wie
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
W Polsce wciąż mało znane. Pełne białka, a ich wpływ na leniwe jelita jest nieoceniony
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Dodaję do herbaty. Jesienią przyjemnie rozgrzewa i pobudza metabolizm
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
Zamiast pół dnia lepić pierogi, robię te kotlety. Kilka chwil i gotowe
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
W piątki często podaję na kolację. Są zdrowe i wyjątkowo smakują
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Obtaczam ziemniaczki i piekę. Tak pyszne, że nikt nawet nie prosi o mięso czy inne dodatki
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Do herbaty robię cytryny w syropie. Jesienią i zimą nie ma nic lepszego do herbaty
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Spróbowałam greckiej jajecznicy. Teraz o klasycznej nawet nie chce słyszeć
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Czesi zamiast wyrzucać, robią z niego knedliki. Wychodzą mięciutkie jak poduszeczki
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Usmażyłam proste placuszki z rybą. Nie sądziłam, że zrobią aż takie wrażenie
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
Na Wszystkich Świętych tylko wkładam do piekarnika. Ten obiad świetnie rozgrzewa po przyjściu z cmentarza
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione
W innych krajach kochają to mięso. Polacy za bardzo go nie znają i nie wiedzą, że jest aż tak smaczne i cenione