Nagrał film o malutkiej budce z burgerami. Nikt nie sądził, że to będzie miało takie skutki

Jeśli zastanawiacie się jeszcze, czy Internet ma wpływ na ludzi, koniecznie przeczytajcie tę historię. Pewien znany Youtuber testuje kebaby, burgery i zapiekanki. Odwiedza miejsca w całej Polsce. Dzięki niemu jedna burgerownia nie może odpędzić się od klientów, a jej biznes kwitnie jak nigdy. Wystarczyło tylko jedno słowo twórcy.

ObrazekKsiążulo ze smakiem zjadł burgera (Youtube)
Paulina Hermann

Burger zachwycił Książula. Teraz pod lokalem ustawiają się kolejki

Utrzymanie się na szczycie nie jest takie proste. Wiedzą o tym wszyscy znani twórcy, którzy działają na YouTubie. Na całe szczęście odpowiedni content i trafienie do konkretnej grupy ludzi jest kluczem do ogromnego sukcesu. Popularność zdobywają twórcy, którzy na wizji testują jedzenie i sprawdzają różne restauracje. Należy do nich Książulo. Na platformę wrzuca filmiki, na których zajada się kebabami, zapiekankami oraz daniami z barów mlecznych. Bohaterem wielu odcinków jest też burger.

W jednym ostatnich odcinków Youtuber odwiedził Hel i wstąpił do burgerowni HELLski Burger. Co ciekawe, lokal ten ma na Google opinię 5,0 i ponad 1200 ocen. Wygląda na to, że klienci są nim zachwyceni. Nie inaczej było w przypadku Książula. Knajpa totalnie zachwyciła Youtubera. Do tego stopnia, że polecił ją swoim widzom. Efekty przeszły najśmielsze oczekiwania.

Obrazek
Burger zachwycił twórcę (Youtube)

Burgerownię odwiedza pełno klientów

Następnego dnia do restauracji HELLski Burger ustawiła się ogromna kolejka interesantów. Twórca przypisał sobie zasługi. To dzięki niemu knajpa zaczęła mieć większe obroty. Lokal ma coraz więcej klientów i staje się coraz bardziej popularny. Kto wie, czy nie stanie się najbardziej znaną burgerownią w Polsce? Czas pokaże. Póki co ogromne kolejki osób ustawiają się, by spróbować burgera lub inne danie.

Historia tego lokalu pokazuje, jaką moc ma Internet i jakie znaczenie dla zwykłego Kowalskiego mają słowa influencerów. W ciągu jednego dnia ruch w restauracji znacznie się zwiększył, a właściciel i pracownicy mają ręce pełne roboty.

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej