PrzepisŚniadanieNaleśniki z mascarpone i białą czekoladą

Naleśniki z mascarpone i białą czekoladą

Naleśniki z mascarpone i białą czekoladą
Pyszności

22.12.2017 17:00, aktual.: 23.12.2017 07:20

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Ta propozycja spodoba się każdemu miłośnikowi naleśników. Dzisiaj przygotowaliśmy coś na słodko, bo takim smakom jakoś nie potrafimy odmówić :)

Składniki:

Ciasto na naleśniki

  1. 230 g mąka
  2. 2 szt. jajka
  3. 230 ml mleko
  4. 170 ml woda
  5. 1 szczypta sól

Nadzienie

  1. 250 g mascarpone
  2. 100 g biała czekolada
Sposób przygotowania:

1. Przygotuj ciasto i usmaż kilka naleśników.

Obraz

2. W kąpieli wodnej roztop białą czekoladę.

Obraz

3. Kiedy czekolada przestygnie, zacznij ubijać w mikserze serek mascarpone. Po chwili zacznij dodawać stopniowo białą czekoladę.

Obraz

4. Rozsmaruj farsz na naleśniku.

Obraz

5. Zawiń go w rulon.

Obraz

6. Gotowe naleśniki możesz udekorować za pomocą białej czekolady i świątecznych akcesoriów.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także