Pieczeń z indyka z korniszonami

Pieczeni z indykiem w takiej odsłonie nie można powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pieczeń

  1. 400 g mielony indyk
  2. 1 szt. cukinia
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 1 szt. cebula
  6. 1-2 szt. ząbek czosnku
  7. 1 szt. jajko
  8. 1/2 szkl. bułka tarta
  9. 1 łyżka musztarda delikatesowa
  10. 1 łyżka miód
  11. 1 łyżeczka oregano
  12. 1 łyżeczka bazylia

Sos

  1. 200 g passata pomidorowa
  2. 1 łyżka ocet jabłkowy
  3. 1 łyżka miód

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mielonego indyka, cukinię, cebulę, bułkę tartą i jajko.

Obrazek

2. Następnie dodaj czosnek, oregano, bazylię, musztardę, sól oraz pieprz.

Obrazek

3. Część powstałej mieszanki przenieś do formy do pieczenia. Następnie ułóż korniszony. Powtórz cały proces jeszcze raz.

Obrazek

4. Czas przygotować sos. W tym celu połącz ze sobą passatę pomidorową, ocet i miód.

Obrazek

5. Rozprowadź sos na wierzchu pieczeni. Następnie przykryj folią i wstaw do piekarnika na 60-70 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Taki miodownik robię zawsze na święta. Orzechy w tej formie doskonale do niego pasują
Taki miodownik robię zawsze na święta. Orzechy w tej formie doskonale do niego pasują
Podam na obiad w święta. Cała rodzina się zachwyci
Podam na obiad w święta. Cała rodzina się zachwyci
Na Boże Narodzenie zawsze robię to ciasto. Dla mojej rodziny to smak świąt
Na Boże Narodzenie zawsze robię to ciasto. Dla mojej rodziny to smak świąt
Chcesz rubinowy barszcz? Uważaj na jeden składnik
Chcesz rubinowy barszcz? Uważaj na jeden składnik
Zamiast sernika i makowca zrobię deser ze Lwowa. Wygląda jak słodki batonik
Zamiast sernika i makowca zrobię deser ze Lwowa. Wygląda jak słodki batonik
Karp wysycha na patelni? Ten trik pomaga zachować soczyste mięso
Karp wysycha na patelni? Ten trik pomaga zachować soczyste mięso
Lubisz śledzie? Zrób z nimi holenderską bułkę rybaka
Lubisz śledzie? Zrób z nimi holenderską bułkę rybaka
Zrobiłam na wigilię klasową syna z przepisu od Makłowicza. Pierogi tak pyszne, że będzie powtórka
Zrobiłam na wigilię klasową syna z przepisu od Makłowicza. Pierogi tak pyszne, że będzie powtórka
Najlepszy sposób na zawijanie krokietów. Farsz na pewno nie wypłynie
Najlepszy sposób na zawijanie krokietów. Farsz na pewno nie wypłynie
Gorzka zupa grzybowa? Tym sposobem unikniesz goryczy
Gorzka zupa grzybowa? Tym sposobem unikniesz goryczy
Nie chce mi się robić makowca. Na święta piekę inne ciasto z makiem
Nie chce mi się robić makowca. Na święta piekę inne ciasto z makiem
Ciasto Rzeszowiak to moj bożonarodzeniowy hit. Piekę go i mam dwa ciasta w jednym
Ciasto Rzeszowiak to moj bożonarodzeniowy hit. Piekę go i mam dwa ciasta w jednym
ZACZEKAJ! ZOBACZ, CO TERAZ JEST NA TOPIE 🔥