Pieczeń z indyka z korniszonami

Pieczeni z indykiem w takiej odsłonie nie można powiedzieć nie. Po prostu nie ma takiej opcji ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Pieczeń

  1. 400 g mielony indyk
  2. 1 szt. cukinia
  3. 1/2 łyżeczki sól
  4. 1/2 łyżeczki pieprz
  5. 1 szt. cebula
  6. 1-2 szt. ząbek czosnku
  7. 1 szt. jajko
  8. 1/2 szkl. bułka tarta
  9. 1 łyżka musztarda delikatesowa
  10. 1 łyżka miód
  11. 1 łyżeczka oregano
  12. 1 łyżeczka bazylia

Sos

  1. 200 g passata pomidorowa
  2. 1 łyżka ocet jabłkowy
  3. 1 łyżka miód

Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą mielonego indyka, cukinię, cebulę, bułkę tartą i jajko.

Obrazek

2. Następnie dodaj czosnek, oregano, bazylię, musztardę, sól oraz pieprz.

Obrazek

3. Część powstałej mieszanki przenieś do formy do pieczenia. Następnie ułóż korniszony. Powtórz cały proces jeszcze raz.

Obrazek

4. Czas przygotować sos. W tym celu połącz ze sobą passatę pomidorową, ocet i miód.

Obrazek

5. Rozprowadź sos na wierzchu pieczeni. Następnie przykryj folią i wstaw do piekarnika na 60-70 minut (temp. 190 stopni Celsjusza).

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Wlej pół szklanki tego napoju do bigosu. Podkreśli smak tak bardzo, że każdy zapyta o ten dodatek
Wlej pół szklanki tego napoju do bigosu. Podkreśli smak tak bardzo, że każdy zapyta o ten dodatek
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Całkowicie zapomniany owoc z naszych parków i ogrodów. Łączy najlepsze właściwości aronii i jarzębiny
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Zapytałam 4 szefów kuchni, która dynia jest najlepsza na jesień. Wskazali jedną odmianę
Tylko tak gotuję ryż do gołąbków. To sprawdzony sposób od znajomej kucharki
Tylko tak gotuję ryż do gołąbków. To sprawdzony sposób od znajomej kucharki
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Azerbejdżańskie pierogi to moje najnowsze odkrycie kulinarne. Robię je częściej niż ruskie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
Kapusta kiszona po góralsku to hit. Świetnie rozgrzewa i smakuje obłędnie
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
W Polsce nikt nie je tego mięsa. Zdrowsze niż wołowina i dobre dla sercowców
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
To najgorsze miejsce do przechowywania mąki. Przez to szybciej się psuje
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Dziadek jadł codziennie na kanapce. Dziś wielu wykrzywia na sam widok
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Ugryzłeś świeżego ananasa, a usta zaczęły boleć i szczypać? Oto co może być powodem
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Zamiast bigosu, zrób papet. W Szwajcarii to duma regionu
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy
Dodaję do bigosu, gdy nie mam suszonych śliwek. Goście i tak chwalą wniebogłosy