PrzepisPrzekąskiPiętrowiec z dodatkami

Piętrowiec z dodatkami

Piętrowiec z dodatkami
Pyszności

05.06.2018 17:00, aktual.: 06.06.2018 09:47

Zalogowani mogą więcej

Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika

Tym razem mamy dla Was pomysł na oryginalną przekąskę, która sprawdzi się świetnie zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Pysznościom w takiej postaci nie sposób odmówić ?

Składniki:

  1. 6 kromek chleb tostowy
  2. 2 szt. jajka
  3. 1 szczypta sól
  4. 1 szczypta pieprz
  5. 1/4 szkl. żółty ser
  6. 100 g serek śmietankowo-ziołowy
  7. 4 plastry szynka
  8. 12 plastrów boczek
  9. pietruszka posiekana, do dekoracji
Sposób przygotowania:

1. 4 kromki chleba tostowego podsmaż na patelni.

Obraz

2. Z dwóch kromek wykrój środek i podsmaż pieczywo na patelni. W otworach umieść po jednym jajku, dopraw do smaku i posyp żółtym serem.

Obraz

3. Na dwóch kromkach rozsmaruj serek ziołowo-śmietankowy.

Obraz

4. Następnie dodaj po plasterku szynki.

Obraz

5. Z 3 kromek stwórz kopiec i zawiń je w plastry boczku. Podsmaż na patelni z każdej strony.

Obraz

6. Przed podaniem ułóż na wierzchu podsmażone wcześniej koło z chleba tostowego. Na górze umieść kawałek masła i posyp posiekaną pietruszką.

Obraz
Oceń jakość naszego artykułuTwoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Zobacz także