Tym razem mamy dla Was pomysł na oryginalną przekąskę, która sprawdzi się świetnie zarówno jako śniadanie, jak i kolacja. Pysznościom w takiej postaci nie sposób odmówić ?
Pyszności
Składniki:
6 kromek chleb tostowy
2 szt. jajka
1 szczypta sól
1 szczypta pieprz
1/4 szkl. żółty ser
100 g serek śmietankowo-ziołowy
4 plastry szynka
12 plastrów boczek
pietruszka posiekana, do dekoracji
Sposób przygotowania:
1. 4 kromki chleba tostowego podsmaż na patelni.
2. Z dwóch kromek wykrój środek i podsmaż pieczywo na patelni. W otworach umieść po jednym jajku, dopraw do smaku i posyp żółtym serem.
3. Na dwóch kromkach rozsmaruj serek ziołowo-śmietankowy.
4. Następnie dodaj po plasterku szynki.
5. Z 3 kromek stwórz kopiec i zawiń je w plastry boczku. Podsmaż na patelni z każdej strony.
6. Przed podaniem ułóż na wierzchu podsmażone wcześniej koło z chleba tostowego. Na górze umieść kawałek masła i posyp posiekaną pietruszką.