Kobieta odtworzyła popularne dzieła sztuki malarskiej na ciastach. Jestem pod ogromnym wrażeniem!

Pewna kobieta, Maria A. Aristidou, najbardziej znana jest z tworzenia sztuki z kawy. Ostatnio jednak zaczęła zajmować się nowym projektem, który nosi nazwę "Sztuka na ciastach". Oznacza to, że Maria odtwarza popularne dzieła sztuki malarskiej właśnie na ciastach. 

Obrazek
Ala Krauzowicz

Te wspaniałe słodkości wykonane są z czekolady i lukru plastycznego. Całość zdobiona jest ręcznie wykonywanymi malunkami Aristidou. Przygotowanie jednego ciasta zajmuje około 6-10 godzin w zależności od rozmiaru i stylu danego ciasta. 

Muszę przyznać, że kiedy zobaczyłam efekty ciężkiej pracy Marii, byłam pod ogromnym wrażeniem. Kobieta ta odznacza się ogromną kreatywnością i z pewnością jest bardzo utalentowana.

Prace artystki zobaczysz poniżej.

#1 "Gwiaździsta noc" - obraz Vincenta van Gogha z 1889 r.

ciasto-obraz-1

#2 "Krzyk" - obraz Edvarda Muncha z 1893 r.

ciasto-obraz-2

#3 "Trwałość pamięci" - obraz Salvadora Dalí z 1931 r.

ciasto-obraz-3

#4 "Dziewczyna przed lustrem" - obraz Pabla Picasso z 1932 r.

ciasto-obraz-6

A oto sama autorka, wraz z jednymi ze swoich dzieł:

ciasto-obraz-4
ciasto-obraz-5
To się nazywa talent!
Wybrane dla Ciebie
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Babcia gotowała co tydzień. Dziś mało osób robi tę prostą zupę
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Takie przekąski robiły nasze babcie na domówki. Przepis ma już 50 lat
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Kroje w paski i mieszam z majonezem. O wiele szybsza i smaczniejsza od jarzynowej
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Do śliwek dorzucam garść przypraw. Nudny kompot zamienia się w pyszny napój
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zawsze robię na Wszystkich Świętych. W tym roku sięgnę po przepis Magdy Gessler
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Zrób więcej i zamroź. Pyszny deser wyczarujesz w trzy minuty
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Podaj jak pizzę lub do sałatki. W kuchni polskiej znane od średniowiecza
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze