Przepis na szaszłyki z grilla z kiełbasą, karkówką, mięsem mielonym i serem halloumi. Jak zrobić szaszłyk?

Jak zrobić szaszłyki na grilla z wieloma dodatkami? Oto przepis na wypasionego szaszłyka z kiełbasą, karkówką, mięsem mielonym, ananasem i serem halloumi. Na jednym patyczku znalazło się aż 8 składników. Żeby szybko go wykonać, zastosowaliśmy trik z blaszkami do pieczenia.

Obrazek
Małgosia

Przepis na szaszłyki z grilla - wideo:

Szaszłyki z grilla na wypasie - składniki

Karkówka:

- 6 plastrów karkówki

- 1,5 łyżki słodkiej papryki

- 1 łyżka suszonego czosnku

- 1 łyżka kminu rzymskiego

- 1 łyżka soli

- 1/3 szkl. oleju

Mięso mielone

- 400 g mięsa wołowego

- 1/3 szkl. posiekanej natki pietruszki

- 1/2 cebuli

- 1 łyżka musztardy

- 1 łyżeczka soli

Pozostałe składniki

- 200 g boczku w plastrach

- 1 laska kiełbasy

- 550 g sera halloumi

- 1 ananas

- 1 czerwona papryka

- 1 zielona papryka

- 2 cebule

Przepis na szaszłyki z grilla. Jak zrobić szaszłyk z wielu składników?

Do miski włóż plastry karkówki i wlej do nich marynatę z słodkiej papryki, suszonego czosnku, kminu rzymskiego, soli i oleju. Całość wymieszaj i odstaw na chwilę do lodówki. W drugiej misce wymieszaj wołowe mięso mielone z cebulą, posiekaną natką pietruszki, musztardą i solą.

jak zrobić szaszłyki na grilla

Jak zrobić szaszłyki na grilla? Prosty sposób

Do wykonania szaszłyków z aż 8 składników, potrzebne będą dwie formy do ciast. Koniecznie muszą być tej samej wielkości. Z jednej wyjmujemy dno i ustawiamy na drugiej. Całość owijamy folią spożywczą, by konstrukcja była stabilna.

jak zrobić szaszłyki na grilla w formie do pieczenia ciast

Na dnie ułóż 3 kawałki karkówki. Następnie mielone mięso, papryki, ser halloumi, kiełbasa, cebula, ananas, boczek i pozostałe kawałki karkówki. W równych odstępach powbijaj patyczki do szaszłyków. Całość wstaw do lodówki na ok. 2 godziny.

Obrazek

Następnie, wyjmij formy z lodówki i delikatnie je zdejmij. Następnie ostrzym nożem potnij całość na kwadraty.

Obrazek

Szaszłyki grilluj na ruszcie, aż mięso stanie się brązowe. Takie szaszłyki "na wypasie" będą hitem każdego grilla. Smacznego!

Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Żadna chrupiąca panierka. Schabowe robię po parysku i każdy sięga po dokładkę
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"
Światowa gwiazda w polskim barze mlecznym. "Niczym się nie wyróżniała"