Owsianka na noc na 4 sposoby

Owsianka na noc to doskonały pomysł na pyszne śniadanie. I tym razem przychodzimy z 4 ciekawymi propozycjami. Każda z nich jest w 100% fitowa ?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

Baza owsianki

  1. 400 g płatki owsiane błyskawiczne
  2. 1 szkl. jogurt naturalny
  3. 1/3 szkl. nasiona chia
  4. 1/3 szkl. siemię lniane

Owsianka z truskawkami

  1. 1/3 szkl. truskawki
  2. 1/4 szkl. krojone migdały
  3. 1/4 szkl. miód

Owsianka z bananem

  1. 1/3 szt. banan
  2. 1 łyżka masło orzechowe
  3. 1 łyżka ekstrakt waniliowy

Owsianka z granatem

  1. 1/3 szkl. granat
  2. 1/3 szkl. orzechy brazylijskie posiekane
  3. 1/4 szkl. miód
  4. 1 łyżeczka spirulina

Owsianka z jabłkiem

  1. 1/2 łyżeczi mielony cynamon
  2. 1/4 szt. jabłko
  3. 1/4 szkl. rodzynki
  4. 1/2 szkl. syrop klonowy

Sposób przygotowania:

1. Do przygotowania 4 różnych owsianek smakowych będziesz potrzebować bazy. Dlatego połącz: płatki owsiane, siemię lniane, nasiona chia i jogurt naturalny. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Aby przygotować pierwszą propozycję połącz bazę owsianki z truskawkami, płatkami migdałów oraz miodem. Odstaw do lodówki na całą noc.

Obrazek

3. Drugą część bazy połącz z: cynamonem, jabłkiem, rodzynkami i syropem klonowym. Odstaw do lodówki na całą noc.

Obrazek

4. Owsiankę z bananem uzyskasz po połączeniu: wcześniej przygotowanej bazy, masła orzechowego, bananów i syropu waniliowego. Odstaw do lodówki na całą noc.

Obrazek

5. I na koniec propozycja ze spiruliną. Tym razem połącz bazę z: orzechami brazylijskimi, granatem, miodem i spiruliną. Odstaw do lodówki na całą noc.

Obrazek

6. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Płatki owsiane nie dla każdego. Oto kto powinien z nich zrezygnować
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Gessler sypie do kopytek. Wychodzą puszyste jak chmurka
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Wcale nie z łososia, lecz z innej ryby robię farsz do jajek. Każdego skuszą
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Mówi się o nich "ubogie kotlety", ale są smaczne. Zrobisz je za grosze
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Dodaj łyżkę do marynaty. Mięso będzie kruche jak nigdy wcześniej
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Buraczki zasmażane zawsze robię z tym dodatkiem. Są smaczniejsze i zdrowsze
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Te produkty mogą zastąpić masło. Nadają odpowiednią konsystencję daniom i chrupkość wypiekom
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Wiele osób kupuje taką białą kiełbasę. Nie każdy wie, czy należy ją gotować
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Na Wszystkich Świętych robię dużą miskę. Ta sałatka znika szybciej ze stołu niż jarzynowa
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Biorę serek wiejski, jajka i banana. Po chwili mam placki, które rozpływają się w ustach
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Gołąbki bez zawijania przygotowuję z taką kaszą. Nie narobię się, a jest co jeść przez 2 dni
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej
Mizerię po azjatycku robię przez cały rok. Bardziej chrupiącej nie jadłam nigdy wcześniej