To najlepsze przepisy na ciastka z mikrofalówki na świecie. Teraz będziesz chciał jeść je codziennie.

Poniższe przepisy idealnie nadają się dla wszystkich smakoszy, którzy uwielbiają kuchenne eksperymenty. Te ciastka serwuje się w filiżankach. Nie tylko pięknie wyglądają, ale i niebiańsko smakują.

Obrazek
Frania
1

Ciastka pieką się w mikrofalówce o mocy 1000 Watt. Czas pieczenia to około 50 sekund, ale może odrobinę się różnić. W każdym przypadku należy uważać, aby nie przesadzić z czasem, ponieważ w mikrofalówce szybciej można spalić ciastko niż w normalnym piecu.

Ciastko à la Konfetti.

2

Na 2 ciastka potrzebujemy:

2 łyżki masła, które w ciągu 20 sekund roztapiamy w mikrofalówce.

Następnie mieszamy z:

1 dużym jajkiem

2 łyżkami mleka

1 łyżeczką czystego ekstraktu waniliowego

¼ szklanki cukru

Kiedy to wszystko wymieszamy, dodajemy jeszcze:

6 łyżek mąki

szczyptę proszku do pieczenia.

Mieszamy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozkładamy równo na dwie filiżanki i wkładamy na około 50 sekund do mikrofalówki o mocy 1000 W.

3

Do glazury potrzebujemy:

Lukier, który należy wymieszać z zielonym barwnikiem spożywczym i dzięki specjalnej tubie uformować go na ciastku.

Na koniec posyp wszystko słodkim konfetti.

Ciastko "Czerwony aksamit".

4

Potrzebujemy:

3 łyżki oleju

3 łyżki maślanki

1 jajko

1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii

½ łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego.

Wymieszaj wszystkie składniki a następnie dodaj:

4 łyżki mąki

4 ½ łyżki cukru

szczyptę sody oczyszczonej

1 ½ łyżki niesłodzonego kakao w proszku

szczyptę soli

szczyptę cynamonu.

Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj.

5

Włóż na ok. 50 sekund do mikrofalówki. Po ochłodzeniu dodaj lukier do dekoracji.

Voila!

Ciastko czekoladowo-bananowe, bezglutenowe!

6

Na 2 ciastka potrzebujemy:

1 dojrzałego banana, którego trzeba rozgnieść widelcem, a później wymieszać z:

4 łyżeczkami masła orzechowego

1 dużym jajkiem

2 łyżeczkami cukru

3 łyżkami niesłodzonego kakao w proszku.

Rozłóż masę na dwie filiżanki i piecz oddzielnie przez około 50 sekund w mikrofalówce.

Jeszcze smaczniejsze będzie, gdy na samą górę położysz plasterki banana.

7

W filmiku możesz zobaczyć jak to wszystko wygląda w rzeczywistości.

Wybrane dla Ciebie
Tak upieczonymi żeberkami zaskoczysz nawet wybrednego gościa. Po prostu palce lizać
Tak upieczonymi żeberkami zaskoczysz nawet wybrednego gościa. Po prostu palce lizać
Nie mogłam się zdecydować i zrobiłam 2 w 1. Rodzina oszalała na punkcie tego ciasta
Nie mogłam się zdecydować i zrobiłam 2 w 1. Rodzina oszalała na punkcie tego ciasta
Wygląda jak naleśnik, ale nie ma w nim ani grama mąki. Serwuję na śniadanie
Wygląda jak naleśnik, ale nie ma w nim ani grama mąki. Serwuję na śniadanie
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Blenduję z kawą i piję przed śniadaniem. Daje kopa energii i rozkręca leniwe jelita
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Na Wszystkich Świętych robię schab po węgiersku. Odgrzewany smakuje 100 razy lepiej
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Żadne placki czy zapiekanka. W moim domu hitem są ziemniaczki po chińsku
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Mieszam kilka składników i wrzucam na gorący olej. Na widok tych pączków aż cieknie ślinka
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
Pomaga strawić obfity posiłek. Zrobisz z sezonowych owoców
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
W Skandynawii aż piszczą na widok tych cukierków. Innych skręca na samą myśl
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
Dodaj do zupy dyniowej. Wesprze odporność i pomoże zbić cholesterol
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
O tej babcinej zupie już mało kto pamięta. Jedz miska za miską, a jelita będą chodzić jak w zegarku
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy
Nietypowy deser beskidzki. Głównym składnikiem są popularne bulwy