To najlepsze przepisy na ciastka z mikrofalówki na świecie. Teraz będziesz chciał jeść je codziennie.

Poniższe przepisy idealnie nadają się dla wszystkich smakoszy, którzy uwielbiają kuchenne eksperymenty. Te ciastka serwuje się w filiżankach. Nie tylko pięknie wyglądają, ale i niebiańsko smakują.

Obrazek
Frania
1

Ciastka pieką się w mikrofalówce o mocy 1000 Watt. Czas pieczenia to około 50 sekund, ale może odrobinę się różnić. W każdym przypadku należy uważać, aby nie przesadzić z czasem, ponieważ w mikrofalówce szybciej można spalić ciastko niż w normalnym piecu.

Ciastko à la Konfetti.

2

Na 2 ciastka potrzebujemy:

2 łyżki masła, które w ciągu 20 sekund roztapiamy w mikrofalówce.

Następnie mieszamy z:

1 dużym jajkiem

2 łyżkami mleka

1 łyżeczką czystego ekstraktu waniliowego

¼ szklanki cukru

Kiedy to wszystko wymieszamy, dodajemy jeszcze:

6 łyżek mąki

szczyptę proszku do pieczenia.

Mieszamy wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozkładamy równo na dwie filiżanki i wkładamy na około 50 sekund do mikrofalówki o mocy 1000 W.

3

Do glazury potrzebujemy:

Lukier, który należy wymieszać z zielonym barwnikiem spożywczym i dzięki specjalnej tubie uformować go na ciastku.

Na koniec posyp wszystko słodkim konfetti.

Ciastko "Czerwony aksamit".

4

Potrzebujemy:

3 łyżki oleju

3 łyżki maślanki

1 jajko

1 łyżeczkę ekstraktu z wanilii

½ łyżeczki czerwonego barwnika spożywczego.

Wymieszaj wszystkie składniki a następnie dodaj:

4 łyżki mąki

4 ½ łyżki cukru

szczyptę sody oczyszczonej

1 ½ łyżki niesłodzonego kakao w proszku

szczyptę soli

szczyptę cynamonu.

Wszystko ze sobą dokładnie wymieszaj.

5

Włóż na ok. 50 sekund do mikrofalówki. Po ochłodzeniu dodaj lukier do dekoracji.

Voila!

Ciastko czekoladowo-bananowe, bezglutenowe!

6

Na 2 ciastka potrzebujemy:

1 dojrzałego banana, którego trzeba rozgnieść widelcem, a później wymieszać z:

4 łyżeczkami masła orzechowego

1 dużym jajkiem

2 łyżeczkami cukru

3 łyżkami niesłodzonego kakao w proszku.

Rozłóż masę na dwie filiżanki i piecz oddzielnie przez około 50 sekund w mikrofalówce.

Jeszcze smaczniejsze będzie, gdy na samą górę położysz plasterki banana.

7

W filmiku możesz zobaczyć jak to wszystko wygląda w rzeczywistości.

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości