PrzepisDeseryCiasto owocowe z masą budyniową bez pieczenia

Ciasto owocowe z masą budyniową bez pieczenia

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie ciasta owocowego z masą budyniową bez pieczenia.

Ciasto owocowe z masą budyniową bez pieczenia
Pyszności

01.06.2017 | aktual.: 15.03.2024 14:08

Składniki:

  1. 80 g budyń waniliowy
  2. 750 ml mleko
  3. 3 łyżki cukier
  4. 200 g masło miękkie
  5. 500 g herbatniki maślane
  6. 3 szklanki truskawki pokrojone
  7. 1/2 szklanki borówki
  8. 50 g biała czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:

1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą budyń, 250 ml mleka oraz cukier.

Obraz

2. W rondelku podgrzej 500 ml mleka, a następnie dodaj zawartość miski. Podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż mieszanka zrobi się gęsta.

Obraz

3. Za pomocą miksera ubij miękkie masło, a następnie dodaj budyń i zmiksuj wszystko na jednolitą masę.

Obraz

4. W blaszce układaj kolejno: herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce. Włóż blaszkę do lodówki na 4 godziny.

Obraz

5. Po 4 godzinach wyjmij ciasto z lodówki i polej je z wierzchu roztopioną białą czekoladą.

Obraz

6. Gotowe ciasto pokrój na kawałki. Smacznego!

Obraz
Wybrane dla Ciebie