PrzepisDeseryCiasto owocowe z masą budyniową bez pieczenia
Ciasto owocowe z masą budyniową bez pieczenia
Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie ciasta owocowego z masą budyniową bez pieczenia.
Pyszności
01.06.2017 | aktual.: 15.03.2024 14:08
Składniki:
80 g budyń waniliowy
750 ml mleko
3 łyżki cukier
200 g masło miękkie
500 g herbatniki maślane
3 szklanki truskawki pokrojone
1/2 szklanki borówki
50 g biała czekolada roztopiona
Sposób przygotowania:
1. W misce dobrze wymieszaj ze sobą budyń, 250 ml mleka oraz cukier.
2. W rondelku podgrzej 500 ml mleka, a następnie dodaj zawartość miski. Podgrzewaj, co jakiś czas mieszając tak długo, aż mieszanka zrobi się gęsta.
3. Za pomocą miksera ubij miękkie masło, a następnie dodaj budyń i zmiksuj wszystko na jednolitą masę.
4. W blaszce układaj kolejno: herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce, masa budyniowa, herbatniki, masa budyniowa, owoce. Włóż blaszkę do lodówki na 4 godziny.
5. Po 4 godzinach wyjmij ciasto z lodówki i polej je z wierzchu roztopioną białą czekoladą.