Domowej roboty lody z ciasteczkami Oreo

07Kiedy za oknem piękna pogoda, każdy z nas marzy tylko o jednym - pysznych lodach, które moglibyśmy jeść bez przerwy.

Obrazek
Pyszności

A skoro już mowa o lodach, co powiesz na niesamowitą mieszankę z ciasteczkami Oreo? Tak, to naprawdę jest możliwe. Co więcej, ten pyszny deser przygotujesz samodzielnie, stosując się do poniższej instrukcji.

Składniki:

  1. 28 szt. ciastka Oreo
  2. 3 szkl. śmietanka kremówka 30%
  3. 350 g mleko skondensowane
  4. polewa czekoladowa
  5. polewa karmelowa
Sposób przygotowania:

1. Do ubitej śmietanki 30% dodaj mleko skondensowane i dokładnie wymieszaj.

Obrazek

2. Następnie dodaj pokruszone ciastka Oreo (zostaw trochę na posypkę) oraz polewę czekoladową i karmelową.

Obrazek

3. Umieść powstałą mieszankę w formie i całość dokładnie wygładź. Posyp ją kawałkami ciasteczek i ponownie użyj obu polew. Mroź przez 5 godzin.

Obrazek

4. I to wszystko! W końcu możesz zajadać się pysznymi lodami domowej roboty.

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
Dodaję do jesiennej owsianki. Mózg wskakuje na wyższe obroty, a jelita działają jak w zegarku
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
To mój sprytny sposób na zagęszczenie sosu. O wiele zdrowszy niż śmietana czy mąka
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Robię najlepsze ciasto na pizzę w rodzinie. Wszyscy pytali mnie o przepis
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
Strzelczyk robi przysmak z dzieciństwa z 3 składników. Tani i wystarczy 10 minut pracy
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
To jedna z najzdrowszych ryb. Ma dużo białka, delikatny smak i nie rozpada się na patelni
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Babcie na Śląsku robią taką do obiadu. Główny składnik zaskoczy wiele osób
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Za komuny ta ryba była na stołówkach, bo prawie nie ma ości. Najlepiej smakuje smażona na maśle
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Robert Makłowicz wlewa szklankę do grzybowej. Smakuje lepiej niż w ekskluzywnej restauracji
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
Wiele osób gotuje ziemniaki w złej wodzie. Żaden szef kuchni nie popełniłby tego błędu
W PRL-u ten napój piły nawet dzieci. Wtedy jeszcze nikt nie miał świadomości, jak wpływa na organizm
W PRL-u ten napój piły nawet dzieci. Wtedy jeszcze nikt nie miał świadomości, jak wpływa na organizm
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Na Wszystkich Świętych zawsze podaję tę przystawkę. W PRL-u była hitem, dziś zapomniana
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem
Kalafior duszę w takim sosie. Smakuje lepiej niż z bułką tartą i masłem