PrzepisJajka faszerowane na 3 sposoby
Jajka faszerowane na 3 sposoby
Jajka faszerowane bardzo często wykorzystywane są jako ciekawa przekąska na zimno. Oczywiście nie może zabraknąć ich również na wielkanocnym stole, dlatego też przygotowaliśmy 3 ciekawe propozycje.
Jajka faszerowane - Pyszności; Foto Canva.com
Pyszności
08.04.2020 | aktual.: 07.09.2020 18:16
Zalogowani mogą więcej
Możesz zapisać ten artykuł na później. Znajdziesz go potem na swoim koncie użytkownika
W przygotowaniu 3 past pomógł nam robot kuchenny marki Philips
Składniki:
Farsz z pieczarek
- 2 łyżki masło
- 200 g pieczarki
- 5 szt. jajka ugotowane na twardo
- 60 g ser żółty starty
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
Farsz z zielonego groszku
- 5 szt. jajka ugotowane na twardo
- 70 g świeży szpinak
- 150 g zielony groszek ugotowany
- 3 łyżki majonez
- 1 łyżeczka sól
- 1/2 łyżeczki pieprz
Farsz z łososia
- 1 ząbek czosnek
- 1/2 łyżeczki sól
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 5 szt. jajka ugotowane na twardo
- 250 g serek śmietankowy
- 150 g łosoś wędzony
- 2 łyżki pasta z suszonych pomidorów
Sposób przygotowania: