Jajka faszerowane na 3 sposoby

Jajka faszerowane bardzo często wykorzystywane są jako ciekawa przekąska na zimno. Oczywiście nie może zabraknąć ich również na wielkanocnym stole, dlatego też przygotowaliśmy 3 ciekawe propozycje.

ObrazekJajka faszerowane - Pyszności; Foto Canva.com
Pyszności

W przygotowaniu 3 past pomógł nam robot kuchenny marki Philips

Składniki:

Farsz z pieczarek

  1. 2 łyżki masło
  2. 200 g pieczarki
  3. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  4. 60 g ser żółty starty
  5. 1/2 łyżeczki sól
  6. 1/3 łyżeczki pieprz

Farsz z zielonego groszku

  1. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  2. 70 g świeży szpinak
  3. 150 g zielony groszek ugotowany
  4. 3 łyżki majonez
  5. 1 łyżeczka sól
  6. 1/2 łyżeczki pieprz

Farsz z łososia

  1. 1 ząbek czosnek
  2. 1/2 łyżeczki sól
  3. 1/3 łyżeczki pieprz
  4. 5 szt. jajka ugotowane na twardo
  5. 250 g serek śmietankowy
  6. 150 g łosoś wędzony
  7. 2 łyżki pasta z suszonych pomidorów

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować zielony farsz, połącz w robocie kuchennym: ugotowane na twardo żółtka, świeży szpinak, zielony groszek, majonez, sól i pieprz.

Obrazek

2. Czas na kombinację z pieczarkami. Tym razem zmiksuj starte na tarce i podsmażone na patelni pieczarki, żółty ser, żółtka ugotowane na twardo, sól oraz pieprz.

Obrazek

3. I na koniec mieszanka z łososiem. Tym razem w robocie kuchennym wymieszaj: łososia, serek śmietankowy, pastę z suszonych pomidorów, czosnek, sól i pieprz.

Obrazek

4. Każdy farsz umieść w rękawie cukierniczym. Następnie nafaszeruj białka, które zostały.

Obrazek

5. I to wszystko! Pyszna i oryginalna przekąska na wielkanocny stół jest już gotowa.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Ta moda powraca co sezon. Specjaliści ostrzegają przed konsekwencjami
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Uważany za jednego z najpyszniejszych i najzdrowszych grzybów. Zostawia w tyle nawet prawdziwka
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Zaplanuj zbiory już teraz. Wspomoże wątrobę i walkę z jesiennym przeziębieniem
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Znudziła mi się pizza na cienkim spodzie. Ta jest bardziej puszysta i smakuje jeszcze lepiej
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Z resztek ziemniaków robię krokiety. Z prostym sosem smakują jak marzenie
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Gdy mam ochotę na pączki, wybieram te. Są jeszcze lepsze niż z różą
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Dodaj dwie łyżki do ogórkowej. Rodzina okrzyknie cię mistrzem garnków
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
Daria na grzybobraniu. Sprawdziła ile grzybów można zebrać w godzinę
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
To sekret cukierników. Nie rozpuści się nawet na gorącej cynamonce
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Popularna alternatywa dla sosu pomidorowego. Pizza jedna z najlepszych, jakie jadłam
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Do pizzy dodaję sezonowe warzywo. Przyjemnie słodkie, ale nie przytłacza
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę
Pomidory faszeruję i wrzucam do piekarnika. Wychodzi pyszna przekąska na każdą imprezę