Koktajle z pomarańczowym Red Bullem

Po raz trzeci przychodzimy do Was z genialnymi przepisami na pyszne koktajle, które stworzyliśmy na bazie Red Bull Mandarin Edition ? Nie możecie ich przegapić ?

Obrazek
Pyszności

Przypominamy również, że nadal macie szansę wziąć udział w naszym konkursie ? W zamian za podzielenie się z nami recepturą na autorski drink, możecie zgarnąć nawet 2 100 zł!

Wszystkie informacje odnośnie konkursu znajdziecie tutaj. Powodzenia ?

Składniki:

Mandarynkowe skrzydła

  1. 40 ml sok żurawinowy
  2. 1 puszka Red Bull Mandarin Edition
  3. 1 garść mandarynki
  4. 1 garść lód
  5. 20 ml syrop blue curaçao

Galaktyczny cytrus

  1. 4 plastry pomarańcze
  2. 4 szkl. lód
  3. 2 puszki Red Bull Mandarin Edition
  4. 20 ml syrop blue curaçao
  5. 1 szt. cytryna
  6. 20 ml syrop grenadyna
Sposób przygotowania:

1. Do shakera wlej sok żurawinowy oraz Red Bull Mandarin Edition. Powoli wymieszaj.

Obrazek

2. W schłodzonej szklance stwórz kilka warstw z lodu i mandarynek. Przelej wcześniej przygotowaną mieszankę i dodaj syrop blue curaçao.

Obrazek

3. Smacznego :)

Obrazek

4. Do blendera wrzuć 2 szklanki lodu. Następnie dodaj puszkę Red Bull Mandarin Edition, syrop blue curaçao i sok z połowy cytryny. Zblenduj wszystkie składniki, aby otrzymać niebieski kruszon.

Obrazek

5. Teraz czas na czerwony kruszon. Ponownie połącz w blenderze lód, puszkę Red Bull Mandarin Edition, syrop grenadynę i sok z połowy cytryny. Ponownie zmiksuj.

Obrazek

6. W schłodzonej szklance stwórz kilka warstw z niebieskiego i czerwonego kruszonu. Delikatnie wymieszaj i dodaj plastry pomarańczy.

Obrazek

7. I gotowe :)

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia, przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Są równocześnie słodkie i napakowane białkiem. Przepis dostałam od cioci
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Rozpoczynam sezon i w weekend zrobię to ciasto marchewkowe. Jest puszyste i mięciutkie jak obłoczek
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Popisowa zupa, deser i zapas na zimę. Wachowicz o szparagówce, jakiej nie znacie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Przerażają i kuszą. Jarek Nowak spróbował, jak smakują części zwierząt, których większość nie tknie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie
Ciocia z Podlasia poczęstowała mnie na wakacjach. Od tej pory robię je regularnie