Lasagne z chrupiącym kurczakiem

Wraz z sobotą przychodzimy z przepisem na lasagne z chrupiącym kurczakiem. Po prostu palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 3 sztuki pierś z kurczaka podzielone na pół
  2. 1 szkl. mąka
  3. 200 g sos barbecue
  4. 9 szt. makaron lasagne ugotowany
  5. 1 szkl. ser żółty
  6. 1/2 szkl. mozzarella
  7. 1 szkl. bułka tarta
  8. 4 szt. jajka
  9. 400 g serek śmietankowy
  10. 50 ml mleko
  11. 1 łyżeczka sól
  12. 1 łyżeczka pieprz
  13. 200 g parmezan
  14. 400 g sos pomidorowy
Sposób przygotowania:

1. Podziel piersi z kurczaka na pół i roztłucz przy pomocy tłuczka do mięs. Następnie obtocz filety w mące, jajkach i bułce tartej. Smaż na rozgrzanym oleju.

Obrazek

2. W misce połącz ze sobą serek śmietankowy, mleko, sól, pieprz oraz parmezan. Dokładnie wymieszaj.

Obrazek

3. W osobnym naczyniu połącz ze sobą sos pomidorowy i barbecue.

Obrazek

4. W formie do pieczenia rozprowadź sos pomidorowy. Następnie ułóż makaron, mieszankę serową, żółty ser, przygotowanego wcześniej kurczaka i mozzarellę.

Obrazek

5. Stwórz kilka warstw w tej samej kolejności.

Obrazek

6. Piecz zapiekankę pod przykryciem przez 40 minut (temp. 180 stopni Celsjusza) i 10 minut bez przykrycia.

Obrazek

7. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser