Oto pomysł na szybki i efektowny obiad, który z pewnością zrobi wrażenie na każdym członku Twojej rodziny. Palce lizać! ?
Pyszności
26.06.2018 | aktual.: 26.06.2018 17:18
Składniki:
2 ząbki czosnek
400 ml śmietanka 30%
50 g parmezan
100 g emmental
1/2 łyżeczki pieprz
1 łyżeczka gałka muszkatałowa
500 g makaron rigatoni ugotowany
1/2 szt. kalafior podgotwany
1/2 szt. brokuł podgotowany
Sposób przygotowania:
1. Na rozgrzanej patelni połącz ze sobą czosnek i śmietankę. Następnie dodaj parmezan i emmental. Dokładnie wymieszaj.
2. Jako kolejne składniki dodaj pieprz i gałkę muszkatałową. Ponownie wymieszaj.
3. Połowę powstałej mieszanki serowej przelej do naczynia żaroodpornego. Następnie ułóż w środku ugotowany makaron.
4. Pomiędzy makaronem umieść kawałki brokuła i kalafiora. Polej resztą sosu i dodaj parmezan. Całość piecz w piekarniku (temp. 190 stopni Celsjusza, czas 30-35 minut).