Wirtualna Polska

Muszle makaronowe faszerowane nadzieniem 3 sery

Muszle makaronowe faszerowane nadzieniem 3 sery

Poniżej zobaczysz przepis na przyrządzenie muszli makaronowych nadziewanych farszem z trzech serów.

Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Wirtualna Polska
Muszle makaronowe faszerowane nadzieniem 3 sery
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Pyszności
Głosów: 0
Ocena: 0
Twoja ocena:
Oceń ten przepis!
Muszle makaronowe faszerowane nadzieniem 3 sery
Wydruk przepisu

Składniki:

Porcje

Sposób przygotowania:

  1. W misce wymieszaj ze sobą ser ricotta, jajko, starty ser żółty, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    W misce wymieszaj ze sobą ser ricotta, jajko, starty ser żółty, sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  2. Rozgrzej garnek, a następnie wrzuć do niego masło. Kiedy się roztopi, dodaj śmietanę kremówkę. Kiedy mieszanka się zagotuje, dodaj parmezan i pieprz. Wymieszaj i zdejmij garnek z ognia. 2/3 powstałej mieszanki rozsmaruj w naczyniu żaroodpornym.
    Rozgrzej garnek, a następnie wrzuć do niego masło. Kiedy się roztopi, dodaj śmietanę kremówkę. Kiedy mieszanka się zagotuje, dodaj parmezan i pieprz. Wymieszaj i zdejmij garnek z ognia. 2/3 powstałej mieszanki rozsmaruj w naczyniu żaroodpornym.
  3. Do każdej muszli nałóż przygotowaną wcześniej mieszankę z ricotty, jajka, sera żółtego i przypraw.
    Do każdej muszli nałóż przygotowaną wcześniej mieszankę z ricotty, jajka, sera żółtego i przypraw.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  4. Muszle rozłóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch każdej z nich nałóż odłożoną mieszankę masła, śmietany i parmezanu. Na koniec posyp muszle z wierzchu startym żółtym serem. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 10 minut.
    Muszle rozłóż w naczyniu żaroodpornym. Na wierzch każdej z nich nałóż odłożoną mieszankę masła, śmietany i parmezanu. Na koniec posyp muszle z wierzchu startym żółtym serem. Włóż naczynie do piekarnika rozgrzanego do 175 stopni C. Piecz przez 10 minut.
  5. Po 10 minutach wyjmij muszle z piekarnika. Jeżeli masz ochotę możesz posypać je z wierzchu posiekaną natką pietruszki.
    Po 10 minutach wyjmij muszle z piekarnika. Jeżeli masz ochotę możesz posypać je z wierzchu posiekaną natką pietruszki.
    Wirtualna Polska
    Wirtualna Polska
  6. Smacznego!

Komentarze

Komentarze do tego artykułu zostały wyłączone

Najczęściej czytane dziś

Może Cię zainteresować

×