Pieczony pasztet wegański

Pieczony pasztet wegański stanie się Twoim ulubionym. Wystarczy, że raz go skosztujesz, a od razu staniesz się jego ogromną fanką. Palce lizać!

Obrazek
Pyszności

Nasz pasztet przygotowaliśmy przy pomocy blendera ręcznego On the Go marki Philips.

Składniki:

  1. 200 g kasza jaglana
  2. 2-3 szt. marchewki
  3. 2 łyżki przecier pomidorowy
  4. 1 szt. por
  5. 2-3 ząbki czosnek
  6. 2 szt. liście laurowe
  7. 3-4 szt. ziele angielskie;
  8. 1 łyżka słodka papryka
  9. 1 łyżka sól
  10. 1 łyżeczka pieprz
  11. 3 łyżki oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

1. Aby przygotować nasz pasztet, połącz na rozgrzanej patelni z oliwą: pora, marchewkę, czosnek, ziele angielskie i liście laurowe.

Obrazek

2. Mieszankę z patelni wymieszaj z ugotowaną kaszą jaglaną. Następnie dodaj: oregano, słodką paprykę, sól, przecier pomidorowy oraz pieprz.

Obrazek

3. Przy pomocy blendera ręcznego przygotuj mieszankę na pasztet.

Obrazek

4. W formie do pieczenia rozprowadź masło i delikatnie oprósz boki bułką tartą. Następnie przełóż do środka wcześniej przygotowaną mieszankę i wstaw formę do piekarnika na 60 minut (temp. 180 stopni Celsjusza).

Obrazek

5. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Turecki deser z semoliną. Mała porcja całkowicie wystarcza do kawy
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Spróbujesz raz i będziesz robić codziennie. Kawa z tym dodatkiem smakuje jak deser
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Wszystkie składniki wrzucam do rękawa i piekę. Pyszny obiad dla całej rodziny bez dużego nakładu pracy
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
Pierwszy raz spróbowałam w Wetlinie. Zdobyłam przepis i smażę w każdy weekend
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
W ostatni weekend wywołało sporo emocji przy stole. Ostatni kawałek był na wagę złota
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Katarzyna Bosacka wzięła pod lupę śliwki. Jakie są zdrowsze: świeże czy suszone?
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Blenduję z pieczoną papryką i nakładam na pieczywo. Nawet pasta jajeczna nie ma z nią szans
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Czy trzeba myć surowe mięso? Wyjaśniamy raz na zawsze
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Prawdziwe śląskie smaki bez ściemy. Za ten gratis do zamówienia przymykamy oko na rachunek
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Są lepsze niż mielone, a nie mają mięsa. Do roladek dodaję śniadaniowe płatki
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Wiele osób nawet nie kojarzy nazwy. Na Kresach to prawdziwy przysmak
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości
Ewa Wachowicz robi obłędne udka. Mięso jest tak delikatne i soczyste, że samo odchodzi od kości