Tym razem standardowy placek ziemniaczany przeszedł całkowitą metamorfozę. Trochę do niego dodaliśmy, uzyskują świetny efekt!
Pyszności
28.05.2019 | aktual.: 29.05.2019 13:13
Składniki:
2 szt. polędwiczka z indyka
3 szt. jajka
1/2 szkl. mąka pszenna
100 g ser pleśniowy
4-5 szt. ziemniaki
1 łyżka rozmaryn suszony
1 łyżeczka sól podzielona na pół
1 łyżeczka pieprz podzielony na pół
olej roślinny do smażenia
Sposób przygotowania:
1. Natnij polędwiczkę, po czym rozbij ją przy pomocy tłuczka. Na wierzchu ułóż plastry sera i zwiń. Następnie dopraw z dwóch stron solą i pieprzem.
2. Do startych na tarce ziemniakach dodaj jajko, rozmaryn, pieprz oraz sól. Dokładnie wymieszaj.
3. Obtocz mięso w mące i jajkach.
4. Na patelni ułóż warstwę z mieszanki z ziemniakami. Następnie ułóż na niej mięso i zrób dodatkową warstwę. Obsmaż z dwóch stron i wstaw na 20 minut do piekarnika (temp. 200 stopni Celsjusza).