Pyszna zupa we włoskim klimacie

Za oknem biało i zimno, dlatego też przychodzimy z zupą, która skutecznie Was rozgrzeje. Ślinka cieknie od samego patrzenia!

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 200 g boczek
  2. 300 g seler naciowy
  3. 1 szczypta parmezan
  4. 300 g marchewka
  5. 1 szt. cebula
  6. 1,5 l bulion warzywny
  7. 600 g pomidory w puszce
  8. 150 g groszek
  9. 150-200 g makaron Sedanini Rigati
  10. 2 łyżeczki sól
  11. 2 łyżeczki pieprz
Sposób przygotowania:

1. W garnku połącz ze sobą boczek, seler naciowy, marchewkę oraz cebulę.

Obrazek

2. Po chwili dodaj bulion warzywny.

Obrazek

3. Jako następne składniki dodaj: pomidory w puszce oraz groszek.

Obrazek

4. Na samym końcu dodaj makaron Sedanini Rigati.

Obrazek

5. Gotuj zupę pod przykryciem przez 15 minut.

Obrazek

6. Przed podaniem dopraw do smaku solą i pieprzem.

Obrazek

7. Gotową zupę możesz podawać z parmezanem.

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Tata pokazał mi te grzyby. Inni grzybiarze nawet się nie schylają, a ja wychodzę z lasu z pełnym koszem
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Na tym mięsie prababcia gotowała rosół. Dziś jest nie do przełknięcia
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Nazwa tych włoskich ciasteczek jest równie zabawna, co nieprzyzwoita. Zarumienisz się w cukierni
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Idol nastolatek z lat 90. zakochany w polskim jedzeniu. To go kusi najbardziej
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Do ciasta na pierogi nie dodaję wody. Znam lepszy patent, by było delikatne i się nie rwało
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Czy można jeść banana ze skórką? Dla wielu to nie do pomyślenia
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Taką kiełbasę można jeść nawet w piątki bez wyrzutów sumienia. Poznaj najlepszy przepis
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Biorę serek wiejski i ziemniaki. Chwilę później mam całą miskę pysznych kopytek
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
Prosty przepis na chrupiące ciastka z budyniem. 15 minut przygotowań, a resztę robi piekarnik
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
To śniadanie to zastrzyk stabilnej energii. Z sezonowym warzywem smakuje jeszcze lepiej
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Babcia Hela dodaje 3 łyżki do ciasta na pierogi. Wychodzi mięciutkie i nie pęka w czasie gotowania
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser
Do ciasta kokosowego dodaje sezonowe owoce. Każdy pyta, skąd pomysł na ten deser