Szpinakowa rolada z łososiem i serkiem śmietankowym

Rolada szpinakowa z łososiem ma w sobie to "coś". Po prostu nie potrafimy jej odmówić! Zresztą nie ma się co dziwić, bo ta smaczna przekąska nie tylko świetnie smakuje, ale i fajnie się prezentuje ?

Obrazek
Pyszności

W przygotowaniu szpinakowej rolady pomógł nam blender marki Philips.

Składniki:

Omlet szpinakowy

  1. 4 szt. jajka z podziałem na białka i żółtka
  2. 3/4 szkl. mleko
  3. 100 g mąka owsiana
  4. 1 łyżeczka sól z podziałem na pół
  5. 150 g świeży szpinak

Pozostałe składniki

  1. 300 g serek śmietankowy
  2. 250 g łosoś wędzony
  3. 1 pęczek świeży koperek posiekany

Sposób przygotowania:

1. W blenderze kielichowym połącz: żółtka, mąkę owsianą, mleko, świeży szpinak i sól.

Obrazek

2. W osobnej misce ubij białka ze szczyptą soli.

Obrazek

3. Następnie połącz obie mieszanki i przełóż na blachę do pieczenia. Wstaw szpinakowy omlet na 20 minut do piekarnika (temp. 170 stopni Celsjusza).

Obrazek

4. Następnie zwiń szpinakową mieszankę w rulon i odstaw na 20 minut.

Obrazek

5. Po tym czasie rozprowadź na niej serek śmietankowy, wędzonego łososia i świeży koperek. Zwiń ponownie w rulon i odstaw do lodówki na 30 minut.

Obrazek

6. Smacznego!

Obrazek

Wybrane dla Ciebie

Dodaj  jedną saszetkę. Suszone grzyby nie spleśnieją
Dodaj jedną saszetkę. Suszone grzyby nie spleśnieją
Dodaję do ciasta. Naleśniki wychodzą delikatne, mięciutkie i żaden się nie rwie
Dodaję do ciasta. Naleśniki wychodzą delikatne, mięciutkie i żaden się nie rwie
Ta sałatka to bomba żelaza i witamin. Skarb nie tylko dla anemików
Ta sałatka to bomba żelaza i witamin. Skarb nie tylko dla anemików
Potrawa znana z dzieciństwa. O dziwo wzmacnia organizm i dobrze wpływa na jelita
Potrawa znana z dzieciństwa. O dziwo wzmacnia organizm i dobrze wpływa na jelita
Dla Włochów to rarytas. Na widok głównego składnika wielu straci apetyt
Dla Włochów to rarytas. Na widok głównego składnika wielu straci apetyt
Te roladki z tortilli to hit każdego spotkania. Każdy będzie chciał przepis
Te roladki z tortilli to hit każdego spotkania. Każdy będzie chciał przepis
Grzybową robią po chińsku. Tak bogata w smaku, że spadają kapcie
Grzybową robią po chińsku. Tak bogata w smaku, że spadają kapcie
Najlepsza kruszonka do szarlotki. Z nią nie ma mowy, aby deser się nie udał
Najlepsza kruszonka do szarlotki. Z nią nie ma mowy, aby deser się nie udał
Nazywają to morskim kawiorem. Działa odmładzająco i wspiera tarczycę
Nazywają to morskim kawiorem. Działa odmładzająco i wspiera tarczycę
Dla wielu przysmak w dzieciństwie, a dziś zapomniane. Jan Kuroń robi je z 3 składników
Dla wielu przysmak w dzieciństwie, a dziś zapomniane. Jan Kuroń robi je z 3 składników
Mówią, że to Skłodowska wśród ciast. Babciny przepis nie ma sobie równych
Mówią, że to Skłodowska wśród ciast. Babciny przepis nie ma sobie równych
Wystarczy jeden taki grzyb w garnku, a cały sos będzie do wylania. Tak go rozpoznasz
Wystarczy jeden taki grzyb w garnku, a cały sos będzie do wylania. Tak go rozpoznasz