PrzepisRyż z jabłkami - wracamy do dań z dzieciństwa
Ryż z jabłkami - wracamy do dań z dzieciństwa
Ryż z jabłkami to jedno z tych dań, które najbardziej kojarzy się nam z szczęśliwymi latami dzieciństwa. I jak się okazuje, nasi fani mają podobne odczucia, dlatego w nowym cyklu #pysznościzdzieciństwa musieliśmy zacząć właśnie od tego dania.
Pyszności
Składniki:
200 g ryż długoziarnisty
5 szt. jabłko
3 łyżki cukier brązowy
1 łyżeczka cynamon
1 szczypta sól
500 ml mleko
Sposób przygotowania:
1. W garnku połącz ze sobą ryż i mleko.
2. Jako kolejne składniki dodaj: cynamon, brązowy cukier, sól i pokrojone w drobną kostkę jabłka. Gotuj mieszankę przez 15 minut.
3. Wydrążone jabłka napełnij ryżem z jabłkami i po wierzchu posyp cynamonem.