in

Serduszkowe śniadanie

Jeśli macie dość standardowych śniadań w postaci jajecznicy, albo sterty kanapek, mamy coś, co z pewnością Wam się spodoba 😊 Takie śniadanie to również świetny prezent dla ukochanej osoby. Dwa w jednym! ❤️

Składniki:

Porcje:
Wydruk przepisu

Sposób przygotowania:

  1. Z parówek przygotuj serduszka.
    Z parówek przygotuj serduszka.
  2. Następnie połącz ze sobą jajka, śmietankę, pietruszkę, pieprz oraz sól.
    Następnie połącz ze sobą jajka, śmietankę, pietruszkę, pieprz oraz sól.
  3. W naczyniu żaroodpornym ułóż ciasto francuskie i zrób w nim otwory przy pomocy widelca. Następnie ułóż w środku serduszka z parówek. W każdym serduszku umieść mozzarellę. Jako ostatni element dodaj jajeczną mieszankę.
    W naczyniu żaroodpornym ułóż ciasto francuskie i zrób w nim otwory przy pomocy widelca. Następnie ułóż w środku serduszka z parówek. W każdym serduszku umieść mozzarellę. Jako ostatni element dodaj jajeczną mieszankę.
  4. Piecz przez 15 minut w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku.
    Piecz przez 15 minut w rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza piekarniku.
  5. Smacznego!
    Smacznego!