WAŻNE
TERAZ

Sondaż o rządach Tuska. Polacy wydali werdykt

Stek w whisky dla Taty

Już jutro Dzień Ojca, dlatego mamy dla Ciebie genialny przepis, który może stać się idealnym prezentem dla ukochanego taty. Stek w whisky to jest to!?

Obrazek
Pyszności

Składniki:

  1. 120 ml sos sojowy
  2. 80 ml whisky
  3. 1 łyżka oliwa z oliwek
  4. 1 łyżeczka cukier trzcinowy
  5. 2 ząbki czosnek
  6. 2 łyżeczka musztarda francuska
  7. 1/2 łyżeczki pieprz cayenne
  8. 2 łyżeczki tymianek
  9. 2 szt. stek z antrykotu
  10. 20 g masło
Sposób przygotowania:

1. W misce połącz ze sobą sos sojowy, whisky, oliwę z oliwek oraz cukier trzcinowy.

Obrazek

2. Następnie dodaj czosnek, musztardę francuską, pieprz cayenne i tymianek.

Obrazek

3. Marynuj steki min. 2 godziny.

Obrazek

4. Grilluj według upodobania.

Obrazek

5. W międzyczasie przygotuj sos, wykorzystując w tym celu resztkę sosu oraz masło.

Obrazek

6. I to wszystko!

Obrazek
Wybrane dla Ciebie
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
Włosi szczęśliwi, reszta świata też. Wyróżnienie dla kuchni
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
We Włoszech jest świątecznym klasykiem. Zupełnie inna niż polskie dania
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Zamiast godzinę przygotowywać cynamonki, robię ich prostszą wersję. Te placuszki to prawdziwy hit
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
Na 3 dni przed świętami zalewam śledzie i odstawiam. Nie znajdziesz lepszego przepisu
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
To niskokaloryczne mięso może konkurować z wołowiną. W Polsce prawie nikt o nim nie słyszał
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
My mamy uszka, Włosi jedzą w święta konkurencyjne pyszności. I nie podają ich w barszczu
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
Strzelczyk obowiązkowo dorzuca do barszczu. Ma więcej smaku
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
To mięso lepsze od jagnięciny, a wcale nie takie drogie. Tak rzadko je jemy, że wielu sprawdza, jak wygląda
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
Na śniadanie robię zamiast owsianki. Podkręca pracę jelit i syci na bardzo długo
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
To najłatwiejszy miodownik na świecie. Zrobisz raz-dwa i bez stresu
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tak wyfiletujesz karpia i pozbędziesz się ości. Nikt nie będzie musiał grzebać w rybie
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
Tego wypieku nie może zabraknąć na włoskim stole. To świąteczny pewniak
MOŻE JESZCZE JEDEN ARTYKUŁ? ZOBACZ CO POLECAMY 🌟