Trzy pomysły na pyszne pasty na kanapki
Pasty na kanapki sprawdzą się świetnie zarówno jako propozycja śniadaniowa, jak i forma kolacji. Jednak żeby szybko się nam nie przejadły, warto postawić na kilka sprawdzonych przepisów, które można używać naprzemiennie.
07.11.2019 | aktual.: 08.11.2019 08:22
I tak się składa, że mamy dla Was pomysł na 3 smaczne pasty, których przygotowanie jest bardzo proste. Co łączy wszystkie propozycje? Jeden stały element, którym jest Majonez Kielecki.
A skoro o tym produkcie już mowa, przy okazji przygotowania pysznych past, możecie wziąć również udział w konkursie.
Z okazji 60-lecia istnienia produktu, zorganizowano loterię, w której nagrodą główną jest aż 60 000 złotych! Co więcej, w zabawie można zgarnąć również thermomix oraz gotówkę (jednorazowo 100 zł).
Akcja potrwa do 15 grudnia br. Wszystkie potrzebne szczegóły znajdziecie tutaj.
Składniki:
Pasta z wędzonej makreli
- 1 szt. wędzona makrela
- 3-4 szt. kiszone ogórki małe
- 1 łyżeczka przecier pomidorowy
- 2 łyżki Majonez Kielecki
- 1 szt. ząbek czosnku
- 1/3 łyżeczki pieprz
Pasta jajeczna z boczkiem
- 1/3 łyżeczki pieprz
- 1/3 szkl. szczypiorek pokrojony
- 150 g wędzony boczek podsmażony
- 4 szt. jajka ugotowane
- 1 łyżka musztarda
- 2 łyżki Majonez Kielecki
Pasta z pieczonych warzyw
- 3 szt. marchewki upieczone
- 1 szt. korzeń pietruszki upieczony
- 1 szt. papryka czerwona upieczona
- 1 szt. cebula upieczona
- 3 szt. ząbki czosnku upieczone
- 4 łyżki olej roślinny
- 3 łyżki Majonez Kielecki
- 1 łyżeczka kmin rzymski
- 1/2 łyżeczki ostra papryka
- 1 łyżeczka słodka papryka
- 1 łyżeczka kurkuma
- 1 łyżeczka sól
Sposób przygotowania: